• DOLAR 32.544
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2432.285
  • ...
Bingöllüler Mısır`daki Askeri darbeyi telin etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de Cuma namazı sonrası Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya onlarca STK, Mısır`daki batı destekli askeri cuntayı yaptıkları kitlesel basın açıklamasıyla kınadı.

Basın açıklaması öncesi Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, açılış konuşması yaptı. Çelik, "Mısır ordusu tarafından yapılan darbe, Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalık; halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Antidemokratik olan bu darbe, Mısır sivil yönetiminin Filistin halkına nefes aldırmasına yönelik tavrına tahammülsüzlüğün ve Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür. Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak, Mısır`da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi ve darbecileri lanetliyor; Mısır halkını, iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi önceleyen ülkeleri de Mısır`ın sivil yönetimine destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Askeri darbeyi tel`in ediyoruz
Daha sonra Hür Dava Partisi Bingöl Şube Başkanı Hamdullah Tasalı STK`lar adına basın açıklamasını okudu. Mısır tarihinin ilk sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı ordunun yapmış olduğu askeri darbeyi tel`in etmek için toplandıklarını ifade eden Tasalı, "Bu darbe, Mısır halkının yarısından fazlasının oyunu alarak seçilmiş Muhammed Mursi`ye ve halkın iradesine karşı yapılmıştır. Emperyalistlerin ve Siyonizm`in hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi`yi ve İhvanı, bu izzetli duruşundan dolayı tebrik ediyoruz. Bizler Bingöl halkı olarak, darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız. Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi`nin yanında olduğumuzu, haklı mücadelesini ve Mısır halkının onurlu direnişini desteklediğimizi ilan ediyoruz" dedi.

"Darbe, Siyonizm adına İslam ümmetine karşı yapılmıştır"
Muhammed Mursi başta olmak üzere İhvan-ı Müslimin ve direniş çağrısı yapan bütün İslami parti, cemaat ve grupları selamlayan Tasalı, "Onların yanında olduğumuzu dost-düşman herkese ilan ediyoruz. Siyonistler ve işbirlikçileri, işgal edilen Filistin topraklarının civarını istikrarsız kılmak için her türlü şeytanlığı yapmaktadırlar. Mısır`da yapılan bu darbe, küresel Siyonist ittifakın talep ve desteği ile yapılmıştır. Bu darbe sadece Mısır Cumhurbaşkanı ve halkına karşı değil, Siyonizm adına bütün İslam ümmetine karşı yapılmıştır" diye konuştu.

Darbelere karşıyız
Nerede olursa olsun askerin siyasete karışmasına ve darbelere karşı olduklarını açıklayan Tasalı, "Mısır halkının bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ümit etmekteyiz. Her şey bitmiş değildir. Halkın bu askeri darbeyi püskürtmesi Mübarek`i devirmesinden daha önemlidir. Mısır`daki bazı sıkıntıları bahane ederek darbeye davetiye çıkaranlar, bu darbeden kendileri de bir fayda görmeyeceklerdir. Darbecilerin yanında saf tutup darbeyi destekleyen Ezher Şeyhi`ni, Nur Partisi liderini tövbe ve istiğfar etmeye ve izzetli bir duruş sergilemeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mansur`a ilk tebrik Suud Krallığından geldi
Arap diktatörler ile demokrasiyi ve halk iradesini dilinden düşürmeyen ikiyüzlü Batı, darbeye hep birlikte alkış tuttuklarını belirten Tasalı, "Cuntanın kuklası Mansur`a ilk tebrik, Suud Krallığından geldi. Müslümanların iktidarında yüzde bir muhalefetin bile önemli olduğunu, halkın sesine kulak verilmesi ve taleplerinin karşılanması gerektiğini dile getirenler, çoğunluğun iradesini ayaklar altına alıyorlar. Bahreyn`de iki yılı aşkın bir süredir, azınlık diktatörlüğüne karşı sokaklarda olan çoğunluğun sesini duymazdan geliyorlar. Mısır`da olan şey Gezi Parkı bahane edilerek yapılmak istenenin başarıya ulaşmış halidir" dedi.

Yapılan basın açıklamasında Molla sahip Korkutata`nın yaptığı dua ile sona erdi. (Nihat Kanat/Nurullah Çiftçi-İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir