• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Van`dan Mursi`ye destek-foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - "Müslüman Kardeşlerle Dayanışma Girişimi" adı altında toplanan Van`daki İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Cuma namazı çıkışı Hz. Ömer Camii avlusunda Mısır`daki askeri darbeyi protesto etti.
 
Ellerinde "Diren Mursi ümmet seninle", "Firavunlar yenilmeye mahkûmdur yaşasın Muhammed Mursiler", "Gün gelecek darbeciler halka hesap verecek", "Allah`ın gazabı zalimleri boğacak" yazılı dövizlerle sık sık tekbirler getiren halk, darbecilere de lanet yağdırdı.
 
Burada yapılan basın açıklamasını İsmail Almalı okudu.
 
Geçen yıl yapılan seçimler sonucunda Mısır halkının Hürriyet ve Adalet Partisinin adayı Muhammed Mursi`yi cumhurbaşkanı olarak seçtiğini hatırlatan Almalı, iç ve dış mihrakların hükümeti devirmek için yaptığı provokasyonlara değindi.
 
"İslami hareketlerin önü tıkanmaya çalışıldı"
Yapılan provokasyonlar neticesinde Mısır`da kaos ve anarşi olduğu izlenimi verilmeye çalışıldığı ve darbeye zemin hazırlandığını ifade eden Almalı, "Bu darbe son yıllarda İslam ülkelerini yöneten baskıcı yönetimlere karşı, gelişen İslami muhalefetin batılı emperyalistlerce engellenmesi girişimidir. Batılı müstekbirlerin İslami uyanışı gölgelemek için facebook devrimi ya da Arap baharı diye tanımlama çabaları başarılı olmamıştır. Bu devrimlerin gerçekte İslami bir devrim olduğu ve bunları gerçekleştirenlerin Allah`ın yeryüzünde halife kıldığı Müslümanlar olduğu gerçeği batı tarafından büyük bir hüsranla izlenmiştir. Bunu hazmedemeyen emperyalist güçler bölgedeki işbirlikçilerini de kullanarak İslami hareketlerin önünü tıkamaya çalışmaktadırlar. Tunus`la başlayan, Libya, Mısır, Suriye ve diğer ülkelerdeki halk hareketlerini Büyük Ortadoğu Projesinin bir parçası olarak ifade eden çevrelerin de bu devrimleri durdurmaya ve süreci tersine çevirmeye çalışan küresel emperyalistlerin oyunlarını görmeleri gerekmektedir. Eğer bu ayaklanmalar BOP`un bir parçasıysa şimdi neden bunu durdurmak için Amerika, İsrail ve batılı müstekbirler sahnedeler" diye sordu.
 
"Âlimler bu gidişata dur demeli"
Batının sahte özgürlüklerinden kurtulup İslam`ın gerçek hürriyetini tatma çabalarının artık başladığını söyleyen Almalı, "Bu süreci tersine döndürmeye emperyalistlerin ve onların bölgedeki uzantılarının güçleri yetmeyecektir. Diktatörler İslam`ın çığ gibi büyüyen yükselişi karşısında diz çökecek İslam`ın Adalet ve Hürriyet nefesi tüm dünyayı ısıtmaya yetecektir. Müslüman halkların despotik basiretsiz yöneticilerinin tavırları halklarının hürriyet taleplerini engelleyemez. Müslüman önderlerin bu uyanışa ön ayak olmaları gerekmektedir. Alimler süreçte yer almalı Müslüman kamuoyunu yönlendirmelidir. Âlimlerimiz başlarını kaldırmalı okudukları kitaplardan aldıkları birikimleri Müslüman halkın yanında meydanlarda paylaşmalıdır. Artık iki kötünün en az zararlısını seçme dönemi kapandığını Ezher şeyhi görmelidir. Tüm dünya alimleri bu gidişata dur demeli sürecin yalnız Mısırla sınırlı kalmayacağını anlamalıdırlar" ifadelerini kullandı.
 
"Müslüman Mısır halkı süreci tersine çevirecek"
Sorunun tüm İslam ülkelerini tehdit etmeden Mısır`daki darbecilerin engellenmesi gerektiğini aktaran Almalı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Batının ürettiği demokrasi putunun yalnızca kendileri seçildiklerinde kıymetli olduğunu fakat istemedikleri hükümetler iş başına gelirse putlarını hiç çekinmeden yiyebileceklerine Müslümanlar olarak bir kez daha şahit olduk. Bu gün kısa vadede Mısır`daki şartlar zalimlerden yana gözükse de Müslüman Mısır halkı süreci tersine çevirecek ve batılı müstekbirlerin oyununu bozacaktır. Çünkü onların karşısında ne istediğini bilmeyen yığınlar değil Allah`a kul olmanın hürriyetini yaşayan ve olaylara Allah`ın nuruyla bakan müminler vardır."
 
"İhvan teşekkül ettiği günden bu güne dik duruşundan taviz vermeden birçok coğrafyada ortaya koyduğu birikimle İslam ümmetinin kalbinde yer bulmuş bir harekettir. Biz Müslümanlar olarak Müslüman kardeşlerin dik duruşundan dolayı kendileriyle gurur duyuyor bu İslami azim ve kararlılıktan taviz vermeyeceklerine inanıyoruz. Muhammed Mursi, Muhammed Bedii ve diğer İhvan liderlerinin kararlı duruşları İslam ümmetine yol göstermeye devam edecektir."
 
Yapılan basın açıklamasının ardından halk, olaysız bir şekilde dağıldı. (Fikret Özkan/ Fırat Arslan/Murat Dalgın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir