• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Bitlis halkı Mısır için meydana indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - HÜDA PAR tarafından Cuma namazından sonra Hal Önü mevkiinde bulunan parti binası önünde yapılan kitlesel basın açıklamasına yüzlerce Bitlisli katıldı.
 
Tekbirler eşliğinde Amerika, İsrail ve işbirlikçi darbecilere lanet okundu. Halkın Mısır`da yapılan gayri meşru askeri darbeye yönelik öfkesi gözlerinden okunurken, sık sık "İhvan`a Selam, Direnişe Devam" sloganları atıldı.
 
"Müslüman uyuma kardeşine sahip çık"
"Lanet olsun bütün zalimlere", "Kahrolsun İsrail", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Mustazafların ahı devirecek firavunları", "Allah bize yeter", "Zulme karşı omuz omuza", "Üzülme! Gevşeme! Allah (CC) bizimle" ve"Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık" pankartları açıldı.
 
"Askeri darbeyi lanetliyoruz"
Basın açıklamasını okuyan Hür Dava Partisi Bitlis İl Başkanı Celal Gül, Mısır tarihinin ilk sivil cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı ordunun yapmış olduğu askeri darbeyi tel`in etmek için burada toplandıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu darbe, Mısır halkının yarısından fazlasının oyunu alarak seçilmiş Muhammed Mursi`ye ve halkın iradesine karşı yapılmıştır. Emperyalistlerin ve siyonizmin hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi`yi ve İhvanı, bu izzetli duruşundan dolayı tebrik ediyoruz.
 
Hür Dava Partisi olarak, darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız. Hür Dava Partisi olarak, Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi`nin yanında olduğumuzu, haklı mücadelesini ve Mısır halkının onurlu direnişini desteklediğimizi ilan ediyoruz. Kendi halkının düşmanı generalleri, halkın tek meşru temsilcisine karşı darbe yapanları ve bu darbeye destek verenleri tel`in ediyoruz.
 
Darbeyi yapanlar da, destek verenler de İslam coğrafyasının, Müslümanlar tarafından yönetilmesine tahammülsüzlüklerini göstermişlerdir. Muhammed Mursi başta olmak üzere İhvan-ı Müslim`in ve direniş çağrısı yapan bütün İslami parti, cemaat ve grupları selamlıyoruz. Onların yanında olduğumuzu dost-düşman herkese ilan ediyoruz."
 
"Bu darbe Siyonizm hesabına İslam ümmetine yapıldı"
Nerede olursa olsun yapılan askeri darbelere karşı olduklarını dile getiren Gül, "Siyonistler ve işbirlikçileri, işgal edilen Filistin topraklarının civarını istikrarsız kılmak için her türlü şeytanlığı yapmaktadırlar. Mısır`da yapılan bu darbe, küresel siyonist ittifakın talep ve desteği ile yapılmıştır. Bu darbe sadece Mısır Cumhurbaşkanı ve halkına karşı değil, siyonizm adına bütün İslam ümmetine karşı yapılmıştır. Demokrasi götürme bahanesi ile ülkeler işgal eden ABD ve Avrupa`nın, halkın iradesini çiğneyerek yapılan darbeden yana tavır takınmaları, İslam`a olan kinlerindendir." dedi.
 
"Ezher şeyhini ve Nur Partisi`ni tövbeye çağırıyoruz"
Nerede olursa olsun askerin siyasete karışmasına ve darbelere karşı olduklarını belirten HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, "Mısır halkının bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ümit etmekteyiz. Her şey bitmiş değildir. Halkın bu askeri darbeyi püskürtmesi Mübarek`i devirmesinden daha önemlidir. Mısır`daki bazı sıkıntıları bahane ederek darbeye davetiye çıkaranlar, bu darbeden kendileri de bir fayda görmeyeceklerdir. Darbecilerin yanında saf tutup darbeyi destekleyen Ezher Şeyhi`ni, Nur Partisi liderini tövbe ve istiğfar etmeye ve izzetli bir duruş sergilemeye davet ediyoruz" ifadesini kullandı.
 
"Müslüman halk sokaklara dökülmeli"
Mısır halkının onurlu direnişi için tüm duyarlı Müslüman halkın sokaklara dökülmesi gerektiğinin altını çizen Gül, "Arap diktatörler ile demokrasiyi ve halk iradesini dilinden düşürmeyen ikiyüzlü Batı, darbeye hep birlikte alkış tuttular. Cuntanın kuklası Mansur`a ilk tebrik, Suud Krallığından geldi.
 
Müslümanların iktidarında % 1 muhalefetin bile önemli olduğunu, halkın sesine kulak verilmesi ve taleplerinin karşılanması gerektiğini dile getirenler, çoğunluğun iradesini ayaklar altına alıyorlar. Bahreyn`de iki yılı aşkın bir süredir, azınlık diktatörlüğüne karşı sokaklarda olan çoğunluğun sesini duymazdan geliyorlar.
 
Ülkemizde de çoğunluğun desteğini alarak iktidara gelmekten ümit kesen zavallılar, darbeye karşı görünüyormuş gibi yaparak "demokrasi sandıktan ibaret değildir" diyorlar. İslam`a olan düşmanlıklarını açıktan dile getiremedikleri için bu bahanelerin ardına saklanıyorlar. Çoğunluk Müslüman olunca bu tür sözlerle asıl niyetlerini gizlemeye çalışıyorlar. Mısır`da olan şey Gezi Parkı bahane edilerek yapılmak istenenin başarıya ulaşmış halidir. Bu darbe, 28 Şubat darbesinin farklı bir versiyonudur. Ama inanıyoruz ve ümit ediyoruz ki, Mısır halkı Allah`ın izni ile bunu geri püskürtecektir." (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir