• DOLAR 32.502
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2477.513
  • ...
Saadet Partisi'nden Lice ve Mısır darbesini değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Feshi Bozan, düzenlediği basın toplantısında Lice olayları ve Mısır darbesine ilişkin olayları değerlendirdi. Bozan, Mısır'da yaşanan darbenin İslam alemini bölüp parçalamayı hedefleyen Büyük Ortadoğu Projesinin önünü açmaya yönelik bir girişim olduğunu söyledi.

 

Edindikleri bilgilere göre Lice'deki olayların uyuşturucu işi yapanlar tarafından çıkartıldığını ifade eden Bozan, "Batı Haçlı zihniyeti ve Siyonizm, ülkemizde ve bütün İslam aleminde iç çatışmalar çıkartarak, silah sanayilerini geliştirip, kan ve gözyaşımız üzerinden servetlerine servet katıyorlar. Arap baharı öncesi ABD'nin bölgeye sattığı silah, 23,3 milyar dolarken, Arap baharı sonrası 63,3 milyar dolar, Rusya'yı da eklediğimizde 100 bin dolar silah satışı yapmışlar. Bu da bütün sorunların gerçek amacını bizlere göstermektedir" dedi.

 

'İhvan-ı Müslim üyelerinin tutuklanması darbecilerin gerçek yüzünü ortaya koymuştur'
Mısır'da yapılan darbenin halkın sandıktaki, tercihine ihanet olduğunu vurgulayan Bozan, "Meydanlarda toplanan kalabalıkların bir kısmını Mısır halkının temsilcisi kabul edip diğerlerini dikkate almama, Batı ve işbirlikçilerinin her yerde yaptığı gibi, çifte standarttır, Şuurlu Müslüman kesimi halktan saymamaktır. Bu müdahale demokrasinin köküne bomba koymaktır. Bu müdahale insan haklarına ve hukuka ihanettir. İhvan-ı Müslim'in üst yöneticilerinin tutuklanması, darbecilerin gerçek yüzünü ortaya koymuştur" şeklinde konuştu.

 

'Darbe, BOP'un önünü açmak içindir'
Mısır'daki, darbenin İslam alemini bölüp parçalamayı hedefleyen Büyük Ortadoğu Projesinin önünü açmaya yönelik bir girişim olduğunu dile getiren Bozan, "Bu darbe tekrar göstermiştir ki ABD, Siyonizm ve Batının dillerinden düşürmedikleri insan hakları, demokrasi gibi yaldızlı sözler kendileri için geçerli olan değerlerdir. ABD ve Batı, helvadan yaptıkları demokrasi putlarını yemişlerdir. Tekraren Mısır'daki askeri darbeyi, Mısır halkının meşru iradesine karşı yapılmış olarak görüyor. Cumhurbaşkanı Mursi'nin ve ihvan liderlerinin tutuklanmasını telin ediyoruz" diye konuştu. (Sedat Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir