• DOLAR 32.553
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2438.12
  • ...
Turizmde tanıtım atağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Bakanlığın üst düzey isimlerinden oluşturduğu bir heyeti Müsteşarı başkanlığında Türkiye'nin üçüncü büyük pazarı olan İngiltere'ye gönderdi.


Türkiye'ye yaklaşık 2 buçuk milyon ziyaretçi gönderen İngiltere'de Bakanlık Heyetinin sektörle gerçekleştirdiği toplantılarda tur operatörleriyle yakın işbirliğinin artarak sürdürülmesinin önemi vurgulandı.


Ağırlıklı olarak kültür turizmine yönelik organizasyonlar gerçekleştiren tur operatörleriyle bir araya gelen Bakanlık Heyeti, öncelikle Türkiye turizmine ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Toplantıda daha sonra sektör temsilcileri ve tur operatörlerinin heyete görüş ve önerilerini iletti.


Bakanlık Heyeti ile katılımcıların, Türkiye destinasyon çeşitliliğinin artırılması, pazarlama planlarının bu çerçevede gerçekleştirilmesi ve turizmimizin sürdürülebilir bir konseptle Türkiye'nin tüm potansiyelini yansıtacak şekilde çeşitlendirilmesi görüşünde birleştiği toplantıda, tur operatörleri Türkiye'nin büyüyen turizm endüstrisini büyük bir memnuniyetle izlediklerini belirterek sürdürülebilir gelişme ve gelecek yatırımlarını da aktardı.


Tur operatörleriyle birlikte Bakanlık bilgilendirme faaliyetlerine (FAM Trip), ortak pazarlama ve ağırlama faaliyetleri ile Türkiye imaj kampanyasına yoğunlaşılması gerektiğine dikkat çekildi.


İngiltere temasları çerçevesinde Büyükelçi Ünal Çeviköz eşliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal ile sektör temsilcileri yüksek tirajlı İngiliz sektör yayınları ABTA Magazine, Travel Weekly, TTG'nin temsilcileriyle bir araya geldi. Bu görüşmede de medya temsilcilerine Türkiye turizm sektörünün güncel durumu, potansiyeli ve gelecek stratejisine ilişkin bilgi aktarıldı.


Bakanlık Heyeti ayrıca, İngiltere'den en fazla turist gönderen Thomas Cook grubunun üst düzey temsilcileriyle de buluştu. Buluşmada pazarın durumu analiz edilerek kapasite artırımını sağlamak için yeni destinasyonlar ve turizm sezonunun uzatılmasına ilişkin planlar ve bu planların yaşama geçirilmesi üzerinde bir yol haritası belirlendi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir