• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Taşımalı hafızlık eğitimine talep çok ama yer yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - İlkokul 4. Sınıfı bitirip İmam Hatip 5. Sınıfa kayıt yaptıracaklar ile İmam Hatip Ortaokul 5. Sınıftan 6. Sınıfa geçmiş olan ve hafızlık eğitimi olmak isteyen kız ve erkek öğrenciler için taşımalı olarak hazırlık eğitimi veriliyor.


Elazığ müftülüğü Taşımalı hafızlık eğitiminde erkek öğrenciler Harput Hacı Hamdi Başaran Yatılı Erkek Kur`an Kursuna kız öğrenciler ise Hacı Sıdıka Dumandağ Yatılı Kız Kur'an Kursuna taşımalı olarak götürüyor. Ancak bu kurslarımızda öğrenci fazlalığı nedeniyle yer sıkıntısı yaşanıyor.


Elazığ Müftülüğü, taşımalı hafızlık eğitimi için tahsis edilen Kur'an kurslarının yetersiz kaldığını, bu nedenle yeni yapılmakta olan Kur'an Kursları'nın bir an önce bitirilmesi gerektiğine dikkat çekti.


Abdullahpaşa Mahallesi Nurullah Camii yanında başlatılan Hafız Abdullah Nazırlı Yatılı Kur'an Kursu inşaatının bir an önce bitirilip hizmete açılması gerektiği ifade edildi.


Hafız Abdullah Nazırlı Kur'an Kursu 464 metrekare arsa alanı üzerine inşa edilip kaba inşaatı bitmek üzere... 4 kat üzerine inşa edilen kursta 80 kişi yatılı olarak kalabilecek. Müştemilatında ise derslikler, öğretmenler odası, üçer kişilik (banyo ve WC`leri içerisinde bulunan) odalar, okuma salonu, kütüphane, bilgisayar odası, spor yapma mekânları, sosyal tesisler, yemekhane, çamaşırhane, bayan ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere taziye yerleri bulunmakta.


Hafızlık eğitiminin devam etmesi için bu kursun bitirilebilmesi gerektiğini vurgulayan müftülük, yardım talebinde bulundu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir