• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
"Mısır'daki darbe kabul edilemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mısır halkının sivil iradesi ile yönetime getirilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı askeri darbeye tepkiler çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Diyanet Sen Mersin Şube başkanı Ahmet Görgülü ve Eğitim Bir Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum, Mısır'daki darbeyi tel'in etmek amacı ile birer yazılı basın açıklaması yaptılar.

 

Diyanet Sen: "Darbe kabul edilemez"
Mısır'da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanına görevden el çektirmesi ve sivil yönetime karşı askeri darbe yapmasının asla kabul edilemeyeceğini belirten Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Görgülü şöyle devam etti: "Mısır ordusu tarafından yapılan darbe, Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalıktır. Halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Mısır halkının geleceğine yönelik, küresel nitelikteki bildik kirli oyunların bir parçasıdır. Demokrasiyi, hukuku, insan onurunu hiçe sayan faşist anti demokratik bu darbe; Mısır sivil yönetiminin Filistin halkına nefes aldırmasına yönelik tavrına tahammülsüzlüğün ve Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür."

 

Mısır'da yapılan darbeyle, çoğunluğun azınlığa ram olmasının istendiğini vurgulayan Görgülü, "Mısır'ı iç çatışmalara sürükleme riski içeren halkın özgür iradesine yönelik bu faşist girişim, sadece Mısır'ın değil bölgenin de dengelerinin bozulmasına kapı aralayacak sonuçlara gebedir. Bu nedenle, halk tarafından göreve getirilen Mısır'ın sivil yönetiminin görevine devam etmesini sağlayacak bölgesel ve küresel nitelikteki bütün baskı araçları devreye sokulmalı ve darbe en kısa sürede sona erdirilmelidir" dedi.

 

"BM, AB ve ABD çifte standartlarını bir kez daha sergilemişlerdir"
Darbecilere karşı tavır ortaya koymayan ve darbeyi kesin bir dille kınamaktan özenle kaçınan BM, AB ve ABD'nin tutumlarıyla çifte standartlarını bir kez daha sergilediklerine dikkat çeken Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçu şöyle devam etti: "Suriye'de kendi halkının kanını dökmeyi meziyet sayan Esed'e demokrasi ve seçim çağrısı yapanların, Mısır'da demokratik bir süreçte halkın desteğini alarak göreve gelen Cumhurbaşkanı Mursi'ye karşı yapılan darbeye ve anayasanın askıya alınması yönündeki açıklamalara sessiz kalması bölgede demokrasinin hakim olması temennilerine ilişkin beyanların samimiyetini sorgulamayı gerektiriyor. Diyanet-Sen olarak, uluslararası platformları ve demokratik ülkeleri darbecilere karşı tutum almaya, Mısır halkının kendi hür ve özgür iradesiyle göreve getirdiği sivil yönetime destek vermeye çağırıyoruz." (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir