• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
ÇOGEM çocukları bölge illerindeki tarihi mekânları gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nce yürütülen SODES Sokak Yıldızları 3 Projesi çerçevesinde Hasankeyf, Midyat, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır'a gezi düzenlendi.


Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü ÇOGEM'in düzenlediği gezi kapsamında Hasankeyf'te yapılan kahvaltının ardından Hasankeyf'in tarihi mekanları gezildi.


Midyat'ta; tarihi evler, han ve kervansaraylar, kent müzesi, tarihi camii ile Mor Gabriyal Kilisesi gezen çocuklar rehberlerden tarihi yapılara ait bilgiler aldı.


Geziye katılan çocuklar; Mardin'de; Dara Yer Altı Kenti, Zinciriye ve Kasimiye Medreseleri, Ulu Cami ve kent müzesi, Şanlıurfa'da; tarihi camiler, çarşı, Balıklı Göl, Hz İbrahim Peygamberin doğduğu mağara ve Şanlıurfa Kalesi, Gaziantep'te; İl Kültür Merkezinde Gaziantep'in kurtuluşunu anlatan belgeseli izledi.


Diyarbakır'da ise; kervan saraylar, tarihi cami ve kiliseler, Diyarbakır suru ve Kaleiçi surları, Cahit Sıtkı Tarancı ve Ahmet Arif müze evlerini ziyaret ettiler.


Geziyle ilgili açıklama yapan 80. Yıl ÇOGEM Müdürü Behzet Aslan, yapılan gezi neticesinde çocukların geziden oldukça keyif aldığını, tarihi ve çevre bilinçlerinin de geliştiğini ifade etti. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir