• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Diyanet, Bezm-i Alem Valide Cami Raporu Yayınladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın Gezi eylemleri sırasında eylemcilerin sığınarak revir olarak kullandığı Bezm-i Âlem Valide Sultan Camii`nde yaşananlarla ilgili olarak başlattığı inceleme sonuçlandı.

İstanbul Müftülüğü tarafından yürütülen incelemede, müezzinin ifadesi alındı, kamera kayıtları incelendi ve cemaatin de bilgisine başvuruldu. Raporun içeriğinde Başbakan Erdoğan `ın sık sık dile getirdiği "Camide içki içtiler" iddiasına da cevap arandı. Yapılan incelemelerde, camide içki kutuları ile sigara izmaritleri bulunduğu belirtildi. Raporda ayrıca camide bir kız ile bir erkeğin öpüştüğü de vurgulandı

"İÇKİSİ KUTUSU BULDUK"

İnceleme kapsamında cami müezzini Fuat Yıldırım`ın ifadesi de alındı. Yıldırım, "Camide içki içildi mi? Camide içki içen gördün mü?" şeklindeki sorulara "İçki içeni görmedim." ancak olayların sabahında içki kutusu ve sigara izmaritleri bulduk" cevabını verdiği belirtildi.

ÜÇ AYRI GRUP

Müezzinin ifadesinde camide bulunanları üç ayrı grupta değerlendirdiği, olaylar sırasında yaralananlar ile biber gazı müdahalesiyle rahatsızlananların ilk grubu oluşturduğu belirtildi. Camide görülen sağlık ekib ikinci grup olarak değerlendirildiği, üçüncü grubun ise "Sabotaj yapmaya çalışanlar" olarak nitelendirildiği öğrenildi.

MÜEZZİNE DARP GİRİŞİMİ

Cami cemaatinden alınan değerlendirmelerin de yer aldığı raporda müezzin Yıldırım`ın, "Caminin Madımak gibi olmasından korktuk. Özellikle üçüncü grupta değerlendirilebilecek bazı kişilerin sarhoş olduğu görülüyordu. Hatta bana karşı da şiddet girişimleri oldu. Araya giren göstericiler bunu engelledi. `Ne yapmaya çalışıyorsunuz siz` diyerek beni korudular" bilgisinin yer aldığı belirtildi.

Müezzinin verdiği, "Olayların başladığı akşam, ilk kez akşam namazı vaktinde camiye girilmeye çalışıldığı, o nedenle korkup caminin üst katına çıktığı, caminin ışıklarını kapattığı, yatsı namazı ezanını da okumadığı" bilgileri de raporda yer aldı.

MÜEZZİN YAKILMAKTAN KORKTU

Polisin cami içine girmesini de engellediğini belirten müezzinin, cami bahçesinde bulunan lojmanını Madımak benzeri bir olayın yaşanabileceği endişesiyle boşalttığı, ailesini akrabalarının yanına gönderdiği de ortaya çıktı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir