• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
`Batı Ahkam Kesmesin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Yaş Sebze ve Meyve Hali`ni ziyaretinde Mısır`da yaşanan olaylara değinerek Mısır`da akıl ve insafın inzivaya çekildiğine şahit olduklarını söyledi.

Bütün dünyanın gözü önünde bir darbe gerçekleştiğini, sağ ya da sol, dindar veya seküler kim olursa olsun kendi halkı önünde askeri bir müdahale ile indirilmesinin insanın zoruna gittiğini dile getiren Bağış, "Türkiye`de kendi halklarına uzak oldukları kadar Mısır halkına uzak olanlar da var. Bunlar akılları sıra Mısır`a akıl veriyor. Mursi`nin darbeyi hak ettiğini ima ediyor ve demokrasiyi istedikleri zaman çıkarabilecekleri bir gömlek olarak görüyorlar. Sizin için demokrasi sadece halka zulmetmek için bir araç olabilir. Fakat bizim için demokrasi, halkın sesini her daim kulaklarında duymak, kalbinde hissetmektir" diye konuştu.

Mısır`ın tez elden işleyen demokrasi sistemine dönmesini ve Mısır halkının hür iradeleriyle liderlerini seçmesini temenni eden Bağış, Mısır`daki olaylarda batının çifte standartları üzerinde de özellikle durulması gerektiğine dikkat çekti.

Bağış, sözlerine şöyle devam etti:

"Darbeye darbe bile diyemeyen bir batı artık dünyaya demokrasi ve insan hakları ahkamı kesmesin. Demokrasi ve özgürlükler öyle Atatürk`ten seçme göstermelik alıntılarla anlatılacak kavramlar değildir. Demokrasi ve millet iradesi her şeyden önce zihinlerinizde ve kalplerinizde özümsemeniz gereken bir yönetim biçimidir. Türkiye`nin vicdanı bu konuda rahattır. Biz Mısır halkına karşı görevimizi yerine getirmenin buruk sevinç kırıntılarını kalbimizde duyuyoruz. Keşke elimizden daha fazla bir şey gelse ve Mısır`daki demokrasinin bir gün olsun daha fazla yaşamasına sebep olabilseydik. Mısır bölgesindeki en büyük ve en etkili devletlerden biridir. Mısır`ın başsız olması İslam dünyasının bir darbe daha yemesi demektir. Mısır`daki olaylarda iştahla ellerini ovuşturanlar, avuçlarında sadece kan ve toprak bulacaktır. Eminim ki Mısır`ın kısa süren bu demokrasi deneyimi sonrasında dün akşam televizyonları başında gözyaşlarını tutamayan çok insanımız olmuştur. Çünkü bizim halkımız tank paletlerinin asfaltı ezdiğinde çıkardığı sesi iyi bilir. O çatırtı aslında kırılan asfaltın değil, ayaklar altına alınan demokrasinin can çekişme sesidir. Mısır`da yönetim Mısırlılara bırakılmalıdır."


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir