• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Mısır Sina`da Saldırılar (yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da Sina bölgesinde çok sayıda saldırı meydana geldi. El Ariş Havalimanı ve Gazze sınırı yakınlarında roket ve füzelerle saldırı düzenlendi.

Cevra bölgesinde bir kontrol noktasına yapılan saldırıda iki iki asker yaralandı. Refah şehrinde ise askeri istihbarat merkezi binasına roket saldırısı düzenlendi.

Kuzey Sina bölgesinde bazı kontrol noktalarına da saldırıların yapıldığı belirtildi. Ancak olaylarda ölen veya yaralanan olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Bu sabah Ariş Havaalanı`na silahlı saldırı düzenlendi. Askeri kontrol noktasına saldıran 5 silahlı şahısın, havaalanına ateşe ettiği kaydedildi. Ordunun anında karşılık verdiği çatışmanın, yaklaşık 15 dakika sürdüğü belirtildi.

Mısır devlet televizyonu ise Sina Yarımadası Şeyh Zuveyd bölgesinde bu sabah erken saatlerde silahlı grupların üç ayrı ordu kontrol noktasına saldırı düzenlediğini söyledi.

Cevra bölgesindeki saldırıda hayatını kaybeden askerin Muhammed Ebu Mecd (22 yaş) olduğu açıklandı. Askerin başına isabet eden bir kurşunla hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırıda yaralanan iki askerden birsinin subay olduğu bildirildi.

Mısri el Yevm Gazetesi, Sina`daki Mısır silahlı kuvvetlerine bir ihbar yapıldığı, ihbarda silahlı grupların söz konusu saldırılarının bir uyarı niteliğinde olduğunun belirtildiğin yazdı.

Bölgede aşiretlerle ordu mensupları arasında şiddetli çarpışlmalar devam ediyor. Mısır medyası Mursi`nin Sina Yarımadası`nı Hamas`a satacağı iddiasında bulunmaktaydı.

Öte yandan Mısır Sağlık Bakanlığı, dün ülkenin farklı şehirlerinde yaşanan çatışmalarda, 11 kişinin hayatını kaybettiği ve 516 kişinin de yaralandığını duyurdu.

dünya bülteni

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir