• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
18 Yıl Aradan Sonra Ulaşıma Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Yedisu Kaymakamı Mustafa Pala yaptığı açıklamada, uzun süreden beridir kapalı bulunan Yedisu-Kiğı yolunun ulaşıma açıldığını söyledi.

Kaymakam Pala: "60 kilometrelik mesafenin Kelhaş Vadisinde sarp ve dağlık bir yerleşim alanında bulunan yol güzergâhının çok zor şartlarda yapılan çalışmalar neticesinde ulaşıma açılarak eski bağlı bulunduğumuz Kiğı İlçesi ile diyaloglarımız bundan böyle devam edilecektir. Aynı zamanda İlçemize bağlı Akımlı Köyü ve bağlı Mezralarında 3402 Sayılı Kadastro Kanunu gereğince yapılmakta olan kadastro çalışmaları da bu vesile ile bir an önce bitirilecek.

Kelhaş Vadisi`nde dağ keçisinden tutun da her çeşit av hayvanıyla karşılaşmak mümkündür. Çeşitli orman gruplarından meydana gelen bu vadi zinciri bilhassa ilkbahar aylarında göçmen kuşları ile renk katmaktadır. Mevcut yolun ulaşıma açılması ile bu vadinin artık yabani hayvan saldırılarına değil de "Yedisu Turistik Doğal Alanı" haline dönüştürmeyi bu dağların eteğinde sıra sıra uzanan yerleşim yerlerinin yeniden canlanmasını temenni ediyoruz" dedi.

Kiğı yolunun ulaşıma açılmasının sevindirici olduğunu belirten Mehmet Besi isimli vatandaş, Kaymakam Mustafa Pala`nın Yedisu İlçesine yaptığı bu olumlu hizmetleri unutmayacaklarını ifade ederek, Yedisu ilçesinin daha yaşanabilir ve daha huzurlu bir ilçe olduğunu söyledi.

Ali Yıldırım - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir