• DOLAR 32.516
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2476.693
  • ...
`Biz onlardan razıydık Allah da razı olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`da 26 Haziran Çarşamba günü yaşanan elim kaza, tüm Batman`ı yasa boğdu. Mustafa Çetiz yönetimindeki araç, düğün konvoyunda ilerlerken virajı alamayarak 32 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Kazada Mustafa Çetiz (34), Tuğba Çetiz (13), Nurcan Çetiz (34), H. Cembeli Çetiz (69), Asiye Çetiz (7), Süreyya Çetiz (6), Firdevs Çetiz (4), Mazlum Arslangiray (3) ve İlknur Arslangiray (4) hayatlarını kaybetti, 28 yaşındaki Leyla Aslangiray ağır yaralandı. Batman`da çevreleri tarafından çok sevilen ailenin taziyesi bir hafta sürdü, binlerce kişi taziye yerine gelerek Çetiz ve Arslangiray ailelerinin acılarını paylaştı.

Akrabaları ve komşuları, yaşanan elim kazada hayatını kaybedenlerin yaşantılarını anlattı.
 
"Müslüman kardeşlerimi görmezsem sabrım gelmiyor"
Merhum Mustafa Çetiz`in arkadaşı Abdulhakim Korkmaz: Merhum Mustafa`yı küçüklükten beri tanıyorum, mükemmel bir insandı. Yani dille anlatılmayacak kadar güzel bir insandı, güler yüzlüydü, çok dindar bir insandı. İnsanlarla ilişkisi çok iyiydi. Bir yere gittiği zaman herkese tebessüm ederdi. Evden camiye camiden eve mümkün olduğu kadar beraber gidiyorduk. Hepimizden daha fazla camiye gidiyordu. Hizmet ehli bir insandı. Her zaman, `Müslüman kardeşlerimi görmezsem sabrım gelmiyor, canım çok sıkılıyor` diyordu.
 
Akrabaları Yavuz Çetiz: Rahmetli Mustafa, şakacı bir mizaca sahipti. Çok neşeli bir insandı. Yani hiçbir zaman etrafındaki insanları kırdığını görmedim. Mustafa`yı biz çok seviyorduk. Bizde kaldığı sürece biz ona doymadık. Ailesine gelince de zaten eşi çok çok masum bir insandı. Allah`u Teâlâ onlara cenneti nasip etsin inşallah.
 
Nurcan Çetiz`in babası H. Şafi Çetiz: Kızım Nurcan, 7 yaşında Kur`an-ı Kerim ve diğer İslami kitapları okudu. Hiçbir zaman bize karşı itaatisizlik yapmadı. Ahlakı çok güzeldi. Çocuklarını da bu ahlakla yetiştiriyordu. Buradan Allah`ın makamına kadar ondan memnundum. Allah da ondan memnun olsun.
 
Kardeşimin acısından daha acı geldi
Merhum H. Cembeli Çetiz`in arkadaşı H. Süleyman Adataş: "Biz 40 yıldır kapı komşusuyuz. Onlar iki kardeşti biz de iki kardeştik. Bu mahalleye geldiğimizde her dördümüz de gençtik. Biz gerçek birer kardeş olduk, çok güzel komşuluk yaptık. Benim kardeşim de Allah rahmet etsin vefat etti, ama bu insanın acısı kardeşimin acısından daha büyüktür benim için. Çok yardımsever bir insandı Allah ondan razı olsun. Biz onlarla, çocuklarımızla beraber hep bir aile gibiydik. Tek bir gün olsun çocuklarımız birbirlerine küsmediler. Birlikte camiye giderdik, caminin önünde oturup İslami sohbetler ederdik.
 
Merhum H. Cembeli Çetiz`in arkadaşı H. Vecihi Karadaban: Biz onunla 1976`dan beri arkadaşız ve daima birlikteydik. Çok iyi Müslümanlardı ve sadık insanlardı. Allah onlardan razı olsun. Biz devamlı yan yanaydık. Onların ahlakını çok iyi biliyorum Onların ahlakı, İslam ahlakıydı. Oğlu Mustafa da elimizde büyüdü; çok temiz, dindar ve iyi ahlaklı biriydi. Allah, hepsine rahmet etsin. Allah, onları affetsin. Onlardan memnun olmayan veya onlardan gönlü kalan kimseyi görmedim. Biz onlardan memnunduk, Allah da onlardan memnundur inşallah. (Veysi Demir, Yasir Oğuz - İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir