• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Katar`dan Cuntacılara Selam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El Cezire televizyonunun haberine göre Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bildiride Mısır’la ilişkilerin güçlendirilmesi için çalışmaya devam edileceği belirtildi.

Mısır’ın Arap ve İslam dünyasındaki liderlik konumunu koruyabilmesi için Mısır Arap Cumhuriyeti’ni desteklemeyi sürdüreceğini belirten Katar Dışişleri Bakanlığı bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

“Katar’ın politikası daima Mısır halkının demokrasi ve toplumsal adalet talebinin desteklenmesi yönünde olmuştur. Bu mesele Katar’ın 25 Ocak 2011 devrimi sırasındaki tutumuyla da açıkça ortaya konmuştur. Ondan sonraki sıkıntılı süreçlerde de Mısır’ı destekleyen Katar, Mısır Arap Cumhuriyeti’nin ve onun halkının iradesine saygı duyacaktır” denildi.

Öte yandan el-Cezire televizyonuna konuşan Katar Dışişleri Bakanlığından bir yetkili Mısır silahlı kuvvetlerinin ülkeyi koruma ve güvenliği sağlama konusunda oynadığı rolü takdirle karşıladıklarını belirtti ve Mısır toplumunun ulusal bütünlüğünün korunması gerektiğini söyledi.

Katar yönetimi ayrıca Mısır’daki 25 Ocak devriminin kazanımlarının korunması gerektiğini vurgulayarak Mısır’la karşılıklı ulusal çıkarlar çerçevesinde kardeşçe ilişkilerin süreceğini ifade etti. (YDH)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir