• DOLAR 32.556
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2421.381
  • ...
DES'ten Mısır darbesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


DİYARBAKIR- Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES) İl Başkanı Eyüphan Kaya, Mısır darbesiyle ilgili basın açıklaması yaparak, darbelerin olduğu yerlerde iyi bir yönetim ve mutlu bir hayatın olamayacağını belirtti.

 

Açıklamada, "Darbeler olmasaydı şu anda her vatandaşın gelir düzeyinin en az şimdikinin iki kat olduğunu" ifade eden Kaya, "Her vatandaş bilsin ki, ülkemizde yapılan darbelerden sonra dolar bazında yüzde 50 fakirleşmişiz, İnsanlarımızın özgürlükleri kısıtlanmış, insanımız cebren sindirilmiş, birçok değerlerimiz zedelenmiştir" dedi.

 

'Mısır Darbesi, bir su-i misaldir'
Mısır Hükümetinin kendini halka ifade edecek zamanı bulamadığını belirten Kaya, "Darbe kokusunun olduğu her ülkede; kimisi endişeler içinde, çalışır kimisi de darbecilerden hep bir umut beklentisi içindedir. Böyle ülkelerden iyi bir yönetim, mutlu bir hayat beklenemez" ifadelerinde bulundu.

 

'Nitelikli insan yetiştirirse bu tür sorunlar minimize olur'
Darbelerden emin olmak için nitelikli insanların yetiştirilmesi, ordu ve halkın barışık olmaları gerektiğini ifade eden Kaya, "Türkiye'nin yakın geçmişine bir baksanıza, Hükümete 'aba altında sopa gösteren' ne askerler gördük, bu askerlerin yanında duran ne yazarçizerler, iş adamları ve vatandaşlar gördük" diye konuştu.

 

'Tüm darbeleri ve darbecileri kınıyoruz'
Militarist güçlerin, sivillerin başına daima bela olduğun ve bu belayı def' etmek için uyanık olmak gerektiğini dile getiren Kaya açılamasının sonunda "Avrupa Birliği neden askeri gücünü azalttı acaba düşünmek lazım. Ayrıca Mısır ordusunu da sağduyulu olmaya ve Mısır insanına herhangi bir sıkıntı vermeden en geç 3 ay gibi kısa bir zarfında yönetimi sivillere bırakarak, bir erken seçimle halkın yönetim yetkisini halka vermeye davet ediyoruz. Üstelik Mısır halkında özür dilemesini bekliyoruz" şeklinde ifadeleri kaydetti. (Sedat Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir