• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Muhalefet Afganistan`dan Çekil Diyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

-Sosyalist Parti`nin cumhurbaşkanı aday adayı olan Francois Hollande, yaptığı açıklamada, ``seçimi kazanması halinde hemen Fransız birliklerini Afganistan`dan geri çekeceğini``belirterek, ``Eğer seçimi kazanırsam, Afganistan`da tek bir Fransız askeri kalmayacak`` dedi.



Sosyalist Parti`nin cumhurbaşkanı aday adayı Martine Aubry, Fransız askerlerinin öldürülmesini ``büyük bir dram`` olarak niteledi ve ``artık bu çıkmaza bir son vermek gerekir`` ifadesini kullandı.

Sosyalist Parti`nin geçici genel sekreteri Harlem Desir, Afganistan`daki güvenlik sorununun giderek kötüleştiğini belirterek, 2014 yılını beklemeden bütün Fransız askerlerinin bu ülkeden geri çekilmesini istedi.

Siyasi gözlemciler, ``Afganistan`daki birliklerin durumunun, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yürütülecek kampanyada önemli yer alacağı``görüşünde.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, daha önce yaptığı açıklamada, Fransız askeri birliklerinin kademeli olarak 2012 yılına kadar dörtten birinin geri çekileceğini söylemişti.

Fransa`nın, Afganistan`da 4 bin askeri bulunuyor. Şu ana kadar öldürülen Fransızların sayısı, bugünkü saldırıyla birlikte 69 ulaştı.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir