• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
BDP'den Mısır'daki darbeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman İl Örgütü, çözüm sürecinin kesintiye uğramaması için 'Hükümet adım at' sloganıyla saat 18.00'da BDP il binası önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yapıp basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasına BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, BDP PM üyesi Nezir Gülcan, BDP İl Başkanı Serdar Atalay, BDP İl Eş Başkanı Rahşan Çarboğa ve partililer katıldı.

 

Basın açıklamasını BDP İl Eş Başkanı Rahşan Çarboğa okudu. Çarboğa, çözüm sürecinin ikinci aşamasına girildiğini savunarak, "Sürecin sağlıklı ve sonuç alıcı gelişmesi açısından ikinci aşamada devletin üzerine düşen sorumlulukların hayata geçmesi elzemdir. Şuan sürmekte olan müzakere ve çözüm süreci herkes açısından hayati bir öneme sahiptir. Ülkenin ortak geleceği bu çözüm sürecinin başarısı üzerine kuruludur. Hep birlikte bu süreci sağlam ve sürdürülebilir bir zemine oturtabilirsek bundan bütün ülke kazançlı çıkacaktır" dedi.

 

Daha sonra söz alan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, "Batman il örgütümüz genel merkezimizin yaklaşık 7 aydır ortaya koymuş olduğu tüm talepleri bir kez daha Batman'dan 'Hükümet adım at' şiarıyla yaptığımız basın açıklamasıyla ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Mursi seçimle iktidara gelmişti"
Daha sonra Mısır'daki darbeyi de değerlendiren Ata, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her asker müdahalesi ve her darbe demokratik yönetimlerin üzerinde bir meşruiyet getirir. Mursi seçimle iktidara gelmişti. Halk örgütlenerek erken seçimi dayatabilirdi. Ama küresel hesaplar buna izin vermedi. Biz, Mısır halkının özgürlük ve eşitlik iddiasının yanındayız. Ama dün nasıl darbelere karşıysak bugünde karşı olduğumuzu bir kez daha duyuruyoruz." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir