• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Mursi ve İhvan Liderleri ``Firar`` Suçlamasıyla Yargılanacak(!)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Başsavcısı, Mursi ve İhvan liderleri hakkında ``yabancı güçlerle işbirliği yapma ve firar etme`` suçlamasıyla açılan davanın görülmesine karar verdi.

Mısır Başsavcısı Abdulmecid Mahmud, görevden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderleri hakkında, ``yabancı güçlerle işbirliği yapıp, istihbarat toplama ve firar etme`` suçlamasıyla açılan davanın görülmesine karar verdi.

İsmailiye Temyiz Mahkemesi geçen hafta, ``Natrun Vadisi Hapishanesi`ndeki İhvan liderlerinin 25 Ocak devrimi sırasında, Hamas hareketi ile uydu üzerinden bağlantı kurularak kaçırılması`` davasını yeniden görülmesi için başsavcılığa sevk etmişti.

Başsavcı Mahmud da Yüksek Yargı Konseyi`nin "göreve iadesini" içeren hükmü onaylamasından 1 gün sonra davanın yeniden görülmesi kararını aldı. Mursi`nin 48 saat içinde, davayla ilgili sorgulanacağı öğrenildi.

Kimliği belirsiz silahlı kişiler 28 Ocak 2011`de Natrun Vadisi Hapishanesi`nin de aralarında bulunduğu pek çok cezaevine baskın düzenlemiş ve aralarında Mursi`nin de olduğu pek çok İhvan liderinin kaçmasını sağlamıştı.

Mursi, devrik lider Hüsnü Mübarek tarafından göreve getirilen Abdulmecid Mahmud`u Kasım 2012`de görevinden alarak yerine Talat Abdullah`ı atamış, eski Başsavcı Mahmud da bunun üzerine Abdullah`ın göreve getiriliş şeklinin yasal olmadığını öne sürerek dava açmıştı.

Mursi, Kahire`de ordunun gözetiminde ev hapsinde tutuluyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir