• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
AGD'den Namaz seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Yaz etkinlikleri kapsamında 'Namaz seferberliği' başlattıklarını dile getiren Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, manevi değerlerine bağlı, önce ahlak ve maneviyat düsturuyla çalışmalarımıza devam ettirdiklerini söyledi.

 

Geçen hafta veli ve öğrencilerle Kapu Camiinde sabah namazı kıldıklarını, bugün de Alaaddin Camiinde hep beraber öğle namazını kıldıklarını belirten Parlak, "Buradan tüm ailelerimize ve öğrencilerimize sesleniyoruz, Rabbimizin buyurduğu gibi; yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden kendimizi ve ailemizi koruyalım" dedi.

 

Namazın, kulun Rabbe olan bağlılığının göstergesi olduğunu vurgulayan Parlak,"Namaz, müminin miracı ve dinin direğidir. Namaz, kulun Rabbe olan bağlılığının göstergesidir. Rabbimizin verdiği bunca nimetlerine karşılık, yüce yaratıcıya teşekkürün ifadesidir. Namaz, bizi Yüce Rabbimize yaklaştıran ve Yüce Allah'ın yardımını hak etmemizi sağlayan en önemli vesiledir. Namaz, peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) gözünün nurudur" ifadelerini kullandı.

 

Parlak son olarak, "Yüce Kuranı öğrenen, dini bilgileri öğrenen ve namazı kılan gençler olarak ramazan öncesi gelin hep beraber namazlarımızı koruyalım; nefsimizi ve neslimizi kurtaralım" dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir