• DOLAR 32.56
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2435.424
  • ...
Bitlis halkından askeri darbeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis halkı, başta Amerika ve Siyonist İsrail olmak üzere emperyalist Avrupa ülkelerinin desteğiyle Mısır`da halkın iradesine yapılan darbe ve İhvanı Muslimin Cemaati mensuplarına yönelik yapılan gözaltıları kınadı.
 
Askeri darbe, Mısır halkının iradesine yapılmıştır
Tepkilerini dile getiren halktan Selahattin Ölekli, Müslümanlara yönelik yapılan bu darbeyi kınadıklarını belirterek şunu söyledi: "Mısır tarihinde ilk kez halk, kendi iradesiyle kendisini yöneteni seçerek işbaşına getirmiştir. Fakat Muhammed Mursi`nin gelişine sevinmeyen emperyalist güçler onu devirmek için tüm çabalarını sergilediler. Nihayetinde dün gece Mısır halkının iradesine askeri cuntayla darbe vuruldu. Bu gün yeryüzünde tüm kâfirler birleşerek Müslümanlara karşı katliam yapmaktadır. Yapılanlara karşı hükümetimiz başta olmak üzere tüm İslam ülkeleri Mısır`a destek çıkarak tavrını ortaya koymalıdır" dedi.
 
Bu ve benzeri askeri darbeleri ülkemizde görüp yaşadık
Arap ülkelerinin Mısır`da yapılan askeri darbeyi savunmalarını kınadıklarını dile getiren Ferzende Uçar ve Necim Albayrak, "Bu gün küfür tek vücut olup Müslüman ülkelerde kanları akıtırken, bölünüp parçalanan ve dış mihenklerin emir ve talimatıyla hareket eden Arap ülkelerinin askeri darbeyi desteklemeleri üzücü bir olaydır. Oysa Mısır`da halkın iradesi ilk kez başa gelmişti. Bu ve benzeri askeri darbeleri ülkemizde görüp yaşadık.
 
Hükümetin tavrını destekliyor, fakat yeterli bulmuyoruz
Askeri darbeler halkın iradesine yapılan saygısızlıklardır. Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri bilmelidir ki, emperyalistlerin amacı halkın iradesi değildir. Madem halkın iradesini istiyorlar o zaman halkın iradesine saygı duysunlar ve askeri darbeyi biran önce durdursunlar. Hükümetimizin yaptığı açıklamaları destekliyoruz, fakat yeterli bulmuyoruz. Biran önce Mısır`da olayların büyümemesi için askerlerin kışlaya çekilmesi ve yönetimin tekrar Muhammed Mursi`ye devredilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandılar.
 
Hükümet askeri darbeyi yapanları tanımamalıdır
Türkiye`yi yönetenlerin vakit geçirmeden askeri darbeyi yapanları tanımayacaklarını, muhatap olarak Mısır halkının iradesi olan Muhammed Mursi`yi tanıyacaklarını tüm dünyaya ilan etmeleri gerektiğini dile getiren Yakup Arıkbaş ve Süleyman Ulaştan ise, "Mısır`da yapılanlar elbette ki, çıkarları zedelenen emperyalist güçlerin yardımıyladır. Askeri darbeyle geçici olarak başa getirilen Hıristiyan`ı Müslüman Mısır halkı kabul etmemelidir. Mısır halkı onurlu direnişini sürdürmelidir. Mısır`da askeri darbeye sevinip göbek atanlara karşı, Müslüman halk sokaklara dökülmelidir. Bugün Mısır`da yapılanlar yarın Türkiye`de yapılacaktır, bizler bunun benzerini defalarca gördük ve yaşadık. Yapılanlara Türkiye ve İran başta olmak üzere tüm Müslüman ülkeler birleşerek tepkisini ortaya koymalıdır" şeklinde konuştular. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir