• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
Mısır`ın Ankara Büyükelçiliği Önünde Mursi`ye Destek Gösterisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - İHH, MAZLUMDER ve Özgür-Der üyeleri, Mısır`da ordunun yönetime el koymasını protesto etti.

İHH, MAZLUMDER ve Özgür-Der üyelerinden oluşan grup, akşam saatlerinde Mısır`ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanarak sloganlar attı.

Gazeteci Adem Özköse, grup adına yaptığı açıklamada, "Biz, buraya bugün kefenlerimizle geldik. Mısırlı kardeşlerimiz, günlerdir kefenleriyle gösteri yapıyorlar. Nasıl Mısırlı kardeşlerimiz, oradaki darbecilere karşı kefenleriyle mücadele veriyorlarsa biz de Türkiye`deki Müslüman gençler ve Türkiye halkı olarak kefenlerimizle Mısırlı kardeşlerimizin yanınızdayız" diye konuştu.

Direnişin sadece Kahire`nin ve İskendireye`nin direnişi olmadığını aynı zamanda Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Trabzon`un da direnişi olduğunu belirten Özköse, "Bu darbe püskürtülene kadar, ihvan geri gelene kadar, Mursi geri gelene kadar Mısırlı kardeşlerimizle direneceğiz. Mısırı sürekli takip ediyoruz. Mısırlı arkadaşlarımızla konuştuğumuzda hep şunu diyorlar: Buradaki insanların gözü Türkiye`de. Şurada attığınız her sloganın, yaptığınız her duanın, açtığınız her dövizin Mısır`da bir karşılığı var. Bizim için İstanbul ile Kahire`nin, İstanbul ile Gazze`nin hiçbir farkı yoktur" ifadesini kullandı.

Mısırlı Ahmed Yusuf da Mısır`da eski rejimin dönmek üzere olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Ama Müslüman Kardeşler yanındaki bütün özgürlük isteyen halk, şu an sadece Kahire`de değil bütün Mısır`ın şehirlerinde gösteriler yapıyor. Birçok medya da sadece Tahrir Meydanı`ndaki insanları gösterdiler. Bu çok yanlış çünkü o medya darbeci bir medya. Mısır`daki insanların özgürlüğünü istemiyorlar. İnanın ki Mısır`daki Müslüman kardeşlerimiz meydanları hiç bırkmayacak ve pes etmeyecekler. Mısırlılar, bu tür gösterilerden çok mutlu oluyor ve moral alıyor. Bugün değil her gün Mısır`a ve Mursi`ye şeri ve meşru desteği vermemiz lazım."

Basın açıklamasına gazeteci Hakan Albayrak, Sancaktar dergisi sahibi ve yazarı Eyüp Gökhan Öztekin ile çeşitli gazeteciler de katıldı.

Basın açıklamasının ardından grup, yanlarında getirdikleri kefenlerin üstünde namaz kıldı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir