• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı`ndan Kitlesel Basın Açıklamalarına Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı avukat Zekeriya Yapıcıoğlu, Mısır ordusunun yapmış olduğu darbeyi kınamak için tüm Türkiye`de çeşitli saatlerde yapacakları kitlesel basın açıklamalarına destek vermeleri için tüm STK`ları ve halkı davet etti.
 
Yapacakları kitlesel basın açıklamaları hakkında bilgi veren Yapıcıoğlu, "25 Mart 2011 tarihinde Mısır`da gerçekleşen devrimden sonra geçen sene 30 Haziran`da Mısır`ın Cumhurbaşkanlığına seçilen Muhammed Mursi`ye karşı bir askeri darbe gerçekleştirildi. Dün gece sıcağı sıcağına yapılan bir yazılı basın açıklamasıyla duyarlı tüm kişi ve kuruluşları bu darbeye karşı tepkilerini ve Mısır halkının meşru temsilcisi Muhammed Mursi`ye desteklerini ilan etmeleri için çağrıda bulunulmuş ve bu olaya sessiz ve tepkisiz kalmayacağımızı belirmiştik" dedi.
 
Yapıcıoğlu, Türkiye`deki illerde yapacakları kitlesel basın açıklamaları ile ilgili bilgi vererek, "Yarın Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Şırnak ve Van`da saat 13.00`te, Adana ve Mersin`de saat 13.30`da, Şanlıurfa`da saat 14.00`te, İstanbul`da saat 15.00`te ve Batman`da saat 17.30`da kitlesel basın açıklamalarımız olacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Tüm üyelerini ve halkı yapacakları kitlesel basın açıklamalarına katılmaya ve destek vermeye çağırdıklarını ifade eden Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerek Mısır`da darbe nedeniyle zulme uğramış olan Müslümanlara ve gerekse diğer İslam coğrafyalarında zulüm gören Müslümanlara dua etmeleri içinde ayrıca çağrıda bulunuyoruz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir