• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Darbeyi En İyi Anlatan Karikatür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ROTAHABER- Mısır`da geçtiğimiz yıl Mayıs ayında halkın yüzde 52`sinin oyu ile Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi`nin askeri bir darbe ile görevden uzaklaştırılması olayını en iyi anlatan karikatürist Peter D. Brookes`in çizgileri oldu.

Mısır`da canlı yayında yapılan ve dünyanın gözleri önünde yapılan askeri darbe, dünya gündemindeki yerini işgal etmeye devam ediyor. Kimine göre halkın özgür iradesiyle harekete geçmesiyle gerçekleştirdiği bir devrim, kimine göre de İslam dünyasının iplerini elinde tutmak isteyen Batılı güçlerin gerçekleştirdiği bir askeri darbe.

General Abdülfettah el Sisi`nin yaptığı darbe sonucu Mısır`ın 1400 yıllık tarihinde ilk kez Müslüman olmayan bir isim geçici de olsa devletin bir numaralı koltuğuna oturmuş oldu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur, bugün yemin ederek Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturdu.

Mısır`da yaşanan gelişmeleri en iyi anlatan isim ise İngiliz karikatürist Peter D. Brookes oldu. Brookes, The Times`ta yayınlanan karikatürünü, kabartma duvar resimleri tarzında yayınladı. Karikatüre göre, General Sisi tank, uçak ve öteki silahların altında Obama`dan para alıyor ve harekete geçiyor. Obama da parayı kim olduğu belli olmayan bir başkasından alıyor. General Sisi, ise aldığı parayı bir başkasına vermeye hazırlanıyor.

rotahaber

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir