• DOLAR 32.558
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2490.98
  • ...
Kürdistan`daki İslami Partilerden Mısır`daki Darbeye Eleştiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İslami Birlik Partisi Başkanlık Üyesi Şerko Cevdet, "Mısır’da darbe ekonomiyi ellerinde bulunduran büyük düşman güçlerin, desteği ve teşvikiyle gerçekleştirildi" dedi.

Cevdet, "Mısır’daki darbe, ülkede demokrasinin ve sivilleşmenin henüz oturmadığını gösteriyor. Uluslararası güçlerin desteğinde yapılan darbenin arka planını biliyoruz. Darbe, ekonomiyi ellerinde bulunduran büyük düşman güçlerin, desteği ve teşvikiyle gerçekleştirildi" diye konuştu.

Kürdistan İslami Hareketi Sözcüsü Şivan Kaladizi de devrik Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye projelerini hayata geçirmesi için fırsat tanınmadığını vurgulayarak, "Mursi, bir sene önce halkından onay alarak devlet başkanı oldu. Ancak ona projelerini gerçekleştirmesi için fırsat verilmedi. Hüsnü Mübarek`in adamları, Amerika ve İsrail’in de desteğini alarak, bu darbenin arkasında durdu” ifadesini kullandı.

Mursi`ye her kesimi temsil edemediği eleştirisini yönelten Kaladizi, AK Parti`yi örnek göstererek, “Güzel sözlerle devlet yönetilmez. Var olmak için gücünü göstermen ve halkın genişkesiminin desteğini arkana alman gerekiyor. Bununla ilgili en iyi örnek Türkiye’deki Ak Parti’dir. Baktığımızda bu partinin Ermeniler başta olmak üzere diğer dinlerin mensuplarının da destek aldığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir