• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Mısır`daki darbeye STK`ların tepkisi sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`da batı işbirlikçisi askeri cuntanın Muhammed Mursi ve İhvan`ul Müslimin Cemaati`ne yönelik darbe girişimine Türkiye`deki STK`lardan sert tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
Gökdemir: Mursi ve İhvan`ın yanındayız, darbecileri lanetliyoruz
Bem Bir-Sen Diyarbakır şubesi adına bir basın açıklaması yapan İbrahim Gökdemir, Mısır`da ilk kez halkın iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan Hareketi`nin haklı mücadelesinin yanında olduklarını belirterek, batı destekli ordu tarafından silah zoruyla yönetime el konulmasını lanetledi.
 
Gökdemir açıklamasında, batı ürünü demokrasinin sadece batılı ülkeler için bir çözüm ürettiğine dikkat çekerek, "Müslüman ülkelerde ise sadece aldatma ve ihanet amaçlı oyun ve oyalama aracıdır. Bu gün Mısır`da bunun en bariz şekilde görmekteyiz" dedi.
 
Demokrasi havariliği yapanların çifte standardı
Eğitim Bir-Sen Bingöl Şubesi`nden yapılan açıklamada ise, "Darbecilere karşı tavır ortaya koymayan ve darbeyi kesin bir dille kınamaktan özenle kaçınan BM, AB ve ABD tutumlarıyla, demokrasi havariliği yapanların çifte standartlarını bir kez daha sergilemiştir" denilerek, "Suriye`de kendi halkının kanını dökmeyi meziyet sayan Esed`e demokrasi ve seçim çağrısı yapanların, Mısır`da demokratik bir süreçte halkın desteğini alarak göreve gelen Cumhurbaşkanı Mursi`ye karşı yapılan darbeye ve anayasanın askıya alınması yönündeki açıklamalara sessiz kalması, bölgede demokrasinin hâkim olması temennilerine ilişkin beyanların samimiyetini sorgulamayı gerektiriyor." ifadeleri kullanıldı.
 
Cami-Der: Darbecileri ve işbirlikçileri şiddetle kınıyoruz
Viranşehir Cami-Der adına açıklama yapan Başkan Mehmet Kaya, "Mısır`ın Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Mısır`ın bağrından çıkmış İhvan Hareketini selamlıyoruz. Askeri darbecileri ve arkalarında duran dış mihrakları şiddetle kınıyoruz. Mursi`nin ve Mısır halkının haklı direnişini selamlıyor ve bütün onurlu Mısır halkını direnmeye davet ediyoruz." denildi.
 
Küfür tek millettir
Gaziantep Enerji-Bir-Sen`den yapılan açıklamada, sürekli demokrasi havariliği yapan AB ve ABD`nin darbeyi kabullenmelerinin ve memnun olmalarının "küfrün tek millet" olduğunu gösterdiği ifade edildi. (Hüseyin Asana/Nihat Kanat/Sabri Acet/Şefik Mert -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir