• DOLAR 32.574
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2426.025
  • ...
BİNGÖL - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, "Halk Elinde Koyun-Keçi Islahı Ülkesel Projesi"nin 2011-2015 yıllarını kapsayan 2. Dönemindeki çalışmaların tanıtımını Ankara'da yaptı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kampüsünde gerçekleştirilen proje tanıtımına Türkiye'nin değişik yerlerinden giden hayvan yetiştiricileri de katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, proje için 60 milyon lira üzerinde harcama yapıldığı bilgisini verdi. Çözüm sürecinin projeye katkı sağlayacağını belirten Eker, "Türkiye'nin mera alanlarının yüzde 41'i Doğu ve Güneydoğu'da bulunuyor. O alanların ıslah edilmiş meralar olarak kullanıma sunulması ile birlikte ilave 18 milyon hayvanın orada beslenmesi mümkün. Sadece bu bölge rahatlıkla 33 milyon koyun ve keçi varlığına ulaşmamış mümkün" dedi.


Hayvan potansiyeline sahip illerde uygulanan ıslah projelerinde ırk sayısı 28'i bulurken, Bingöl'de de Mor Karaman ırkı ıslah ediliyor. Bingöl'den Ankara'ya ıslah projesi kapsamında bulunan Mor Karaman ırkı 2 koç, 2 koyun 1 kuzu ve birde yetişkin dişi götürülerek sergilendi.


Bingöl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı, standı gezen Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e Bingöl'deki ıslah faaliyetleri ve hayvan sayısı hakkında bilgiler aktardı. Halk Elinde Islah Projesi'nin Bingöl'de başarılı yürütüldüğünü belirten Bakan Eker, "Islah projesi, koyun ve keçi sayısını arttıracak" dedi.


Öte yandan Bingöl DKKY Birliği, açtığı stantta misafirlere tulum peyniri ve kavurma ikram etti. (Nihat Kanat-İLKHA)