• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
İhvan: Direnişe Devam Edeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Müslüman Kardeşler Cemiyeti, silahlı direnişi benimsemediklerini fakat askeri yönetimin de karşısında duracaklarını açıkladı.

İhvan yöneticilerinden Muhammed Baltacı Kahire`de cami çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, askeri yönetim gidinceye kadar eylemlerine ve direnişe devam edeceklerini söyledi.

Gazetecilerin `İhvan silahlı direniş gösterecek mi` sorusu karşısında Baltacı, bunun mümkün olmadığını, İhvan`ın 85 yıllık tarihinde böyle bir eylem tarzı olmadığını söyledi.

YAZILI AÇIKLAMA DA AYNI YÖNDE

Müslüman Kardeşler Teşkilatı yapılan yazılı açıklamada da askeri darbe karşısında yer alanların geçen Cuma gününden bu yana başkent Kahire`nin doğusundaki Rabiat`ül Adeviyye Meydanı`nda gösterilere devam ettiği belirtildi.

İhvan`ın şiddetin karşısında yer aldığı vurgulanan açıklamada, "Şiddet eylemlerini kesinlikle reddediyoruz. Askeri darbe karşısında duran barışçıl gösterilere katılımımız sürecek" denildi.

Sağlıklı iletişimin kurulamadığı meydandan gelen görüntülerde, gösterilere katılanların bir kısmının üzerlerine kefenlerini giydiği görülüyor.

Müslüman Kardeşler`in açıklamasında, değişim ve yasallık konusundaki barışçıl yönteminde ısrarlı olduğu çağrısı da yapıldı.

AKİF VE BEDİİ DE TUTUKLANDI

Darbeci cunta, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve eski başkanı Mehdi Akif`i gözaltına aldı.

Mısır Başsavcılığı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Başkanı Muhammed Bedii, yardımcısı Hayrat Şatır ve teşkilat üyelerinin tamamı hakkında "şidete teşvik etme" suçlamasıyla yakalama emri çıkarmıştı.

Başsavcılık, 30 Haziran gösterileri kapsamında teşkilat binası önünde 10 kişinin ölümüne sebep olan şiddet olayları nedeniyle Bedi ve Şatır başta olmak üzere tüm konsey üyeleri hakkında "protestocuları öldürmeye teşvik" suçlamasıyla yakalama kararı vermişti.

17 üyeden oluşan Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi, teşkilata bağlı Şura Konseyinin aldığı kararları uygulama yetkisine sahip.

 

MURSİ`NİN EV HAPSİNDE AMA YERİ BİLİNMİYOR

Mısır’da ilk kez demokratik bir seçimle başa gelen Cumhurbaşkanı Mursi göreve gelişinden tam bir yıl sonra askerin müdahalesiyle devrildi. Ordunun yönetime el koymasının ardından Muhammed Mursi, gözaltına alındı.

Müslüman Kardeşler sözcüsünün yaptığı açıklamada tutuklandığı bildirilen Mursi’nin, ev hapsinde tutulmak üzere bilinmeyen bir yere götürüldüğü bildirildi.

Mısır ordusundan sabah saatlerinde yapılan açıklamayla da Mursi’nin gözaltına alındığı doğrulanmıştı. AFP ajansının haberine göre bir ordu yetkilisi “Mursi son hazırlıklardan önce ‘önlem amaçlı’ olarak tutuluyor” dedi ve Mursi’ye yasal suçlamada bulunulabileceğini açıklamıştı.

 

YÜZLERCE GÖZALTI VAR

Dün akşamki darbe sonrası, cuntacılar Müslüman Kardeşler yönetimine karşı hızlı bir operasyona başladı. İddiaya göre aralarında yönetici kadrosundan isimlerin de bulunduğu yaklaşık 300 kişi gözaltına alındı.

Bu arada bazı bölgelerde Mursi taraftarlarının tankların önünü kesip, ellerinde Mursi fotoları ile üzerlerine çıktığı görülüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir