• DOLAR 32.523
  • EURO 34.601
  • ALTIN 2492.541
  • ...
Dost-Der Mısır`daki darbeyi kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Merkezi Mardin`de bulunan Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DOST-DER) yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Mısır`daki askeri darbeyi sert bir dille kınadı.
 
Dost-Der adına yapılan açıklamada, "Tüm Müslüman halkları ve bu konuda duyarlı devlet yönetimlerini seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi`ye ve Mısır halkına yardım etmeye çağırıyoruz" denildi.
 
Halkın yüzde 50`sine komplo kuruldu
Halkının yüzde ellisinden fazlasının oyunu alarak Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi`nin devrilmesi için her türlü komplonun devreye sokulduğu ifade edilerek; askeri darbelere karşı olduklarını deklare edenlerin, söz konusu Müslümanlar olunca adeta kurtuluş reçetesi olarak darbelere sığındığı belirtildi.
 
"Mursi`yi onurlu bir tavrından dolayı tebrik ediyoruz"
Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi; "Emperyalistlerin ve Siyonizm`in hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi`yi bu onurlu tavrından dolayı tebrik ediyoruz. Darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız. Mısır halkının çoğunluğunun bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ümid etmekteyiz. Her şey bitmiş değildir. Halkın bu askeri darbeyi püskürtmesi Mübarek`i devirmesinden daha önemlidir.
 
Demokrasi götürme bahanesi ile ülkeler işgal eden Batı`nın ve Amerika`nın, halkın iradesini göz ardı ederek yapılan darbeden yana tavır takınması, ikiyüzlülüklerini bir kez daha ortaya koymuştur. Nerede olursa olsun askerin siyasete karışmasına ve darbelere karşıyız.
Darbeci Mısır ordusunu tel`in ederek en üst perdeden kınıyor, zalimlerin zulmünü Züntikam Olan Yüce Allah`a havale ediyoruz"
 
Bir kınama da Eğitim Bir-Sen`den
Halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve darbecileri kınadıklarını belirten Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi, "Mısır ordusu tarafından yapılan darbe, Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalık; halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Mısır halkının geleceğine yönelik küresel nitelikteki bildik kirli oyunların bir parçasıdır. Demokrasiyi, hukuku, insan onurunu hiçe sayan faşist, antidemokratik bu darbe, Mısır sivil yönetiminin Filistin halkına nefes aldırmasına yönelik tavrına tahammülsüzlüğün ve Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir