• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
Bel fıtığına ameliyatsız çözüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Cumhuriyet Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Algoloji Bilim Dalı tarafından Sivas'ta ilk kez uygulanan bu tedavi yönteminde bel fıtığı hastalarının ameliyat olmadan sağlığına kavuştuğu belirtildi.

 

Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Caner Mimaroğlu, yeni tedavi yöntemi hakkında yaptığı açıklamada, "Bu işlemimiz bel bölgesindeki bozuk, problemli disk olgularında, daha doğrusu sinirlere bası yapan disklerin içerisinde girerek bu bası yapan diskleri yakma suretiyle basıyı ortadan kaldırmaya yönelik bir işlem. Bu yöntem, bel fıtıklarında ameliyatsız bir şekilde yeni bir elektrotla diskin içerisine girerek diskin çıkmış kısımlarını küçülterek basısını yok etmeye dayalı bir tedavi yöntemi. Bölgemizde ilk defa yapılıyor. Türkiye'de ve Dünya'da da yeni başlayan bir yöntem. Şu anda şehrimizde yapılmakta ve disk hastaları kapalı sistemde açık cerrahi uygulanmadan ameliyat edilmektedir" dedi.

 

Prof. Dr. Mimaroğlu, uygulanmaya başlayan yeni yöntem ile hastaların bel fıtığı probleminden tamamen kurtulduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tür hastalarımızda genelde bel ve bacak bölgelerinde şiddetli ağrılar oluyor. Bu uygulama ile bu tür şikâyetler tam anlamıyla ortadan kaldırılmış oluyor. Hastalarımız ameliyatın ardından sinirlerin düzelmesiyle birlikte tamamen rahatlıyor, rahat yürüyor, rahat uyuyor ve rahat oturuyor."

 

Mimaroğlu, bütün masrafın SGK tarafından karşılandığını ve hastalardan ücret talep edilmediğini de sözlerine ekledi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir