• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Karakolları ve polis merkezlerini yenilemek zorundayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Valiliği tarafından organize edilen ve kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen 'Vatandaş Memnuniyet Projesi'nin tanıtım ve ödül töreni özel bir otelde gerçekleştirildi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Dr. Mehmet Kul, jandarma ve emniyet teşkilatlarının vatandaşların asayiş ve güvenliğini sağlamak, üzere kurulan kolluk birimleri olduğunu hatırlatarak, vatandaşlara sunulan hizmetlerde memnuniyet derecesini ölçmek ve eksikliklerin giderilerek kolluk birimlerindeki hizmet kalitesini daha da arttırmak amacıyla böyle bir proje hazırlandığını ifade etti.

 

Van Valiliği koordinesinde, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından 120 jandarma ve 120 emniyet personeline 'İletişim Becerilerinin Artırılması' kursu verildiğini söyleyen Kul, vatandaşların yüzde 96,4'ünün (781 kişi) kendilerine sunulan hizmetlerden genel olarak memnun olduğu yüzde 3,6'sının ise memnun olmadığını söyledi.
"Van'da Ocak ayından bu yana 7 karakol kapatıldı"
Daha sonra konuşan Vali Karaloğlu, Van'da 2003 ile 2013 yılları arasında 15 karakolun kapandığına dikkat çekerek, 1 Ocak 2013 ile 30 Haziran 2013 tarihleri arasında Van'da 7 jandarma karakolunu kapattıklarını aktardı.

 

İşte Kapatılan karakollar…

Karaloğlu konuşmasnda, "2013 yılında il merkezinde bulunan Bardakçı Karakolu, Bahçesaray'da Paşaköy Karakolu, Gevaş'ta Töreli Karakolu, Özalp'ta Hacı Ali Karakolu, Aşağı Balkıçlı Karakolu, Muradiye'de Gönderme Karakolu ve Gürpınar' da ise Zernek Karakolu'nu kapatmışız" dedi.

 

"Mevcut karakollar yenileniyor, yeni karakol yapılmıyor!"

Yeni karakolların yapılmadığına, sadece mevcut karakolların yenilendiğine vurgu yapan Vali Karaloğlu, "Devletin imkânı arttıkça, devletin gücü arttıkça kamu hizmeti sunduğumuz mekânları yenilemek zorundayız. Adliyemizi yeniledik, hükümet konağımızI yeniliyoruz. Kamu hizmeti sunduğumuz jandarma karakollarımızı, polis merkezlerimizi neden yenilemeyelim? Devletin imkânı ve gücü varsa kamuya hizmet sunduğumuz, vatandaşa hizmet sunduğumuz karakollarımızı ve polis merkezlerimizi niye yenilemeyelim? Yeniden bir karakol yapılmıyor, karakollar yenilenip nitelikleri geliştiriliyor. Yaşam koşulları iyileştiriliyor. Buna da mecburuz. Bu karakollarda yine bu vatanın evlatları gelip kalıyorlar. Şırnaklısı da Rizelisi de Edirnelisi de gelip kalıyor. Bu karakolları yenilemeyelim mi? Niteliklerini geliştirmeyelim mi?" şeklinde konuştu.

 

Terör bitse de vatandaşa güvenlik hizmeti vermeye devam edeceklerini söyleyen Vali Karaloğlu, "Hem niteliği yüksek jandarma karakollarına hem de polis merkezlerine ihtiyaç var. Biz terör bitti diye, çözüm sürecindeyiz diye uyuşturucu tacirleri ile uyuşturucu baronları ile mücadele etmeyecek miyiz? Onların gençliğimizi zehirlemelerine, Avrupa gençliğini zehirlemelerine göz mü yumacağız?" diye konuştu.
Proje kapsamında başarılı olan karakol ve emniyet merkezi amir ve personeline ödüllerinin verilmesi ile son bulan programa İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, jandarma karakol komutanları ve personelleri ile emniyet personeli katıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir