• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman İl Müftülüğü Ramazan programını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar yazılı basın açıklaması yaparak, yaklaşan Ramazan ayı için bir takım hazırlıklar yaptıklarını ve Ramazan ayına özel yapacakları programları açıkladı.


Müftü Çağlar, il ve ilçelerde yapacakları programları şöyle sıraladı:
"1- Ramazan ayı boyunca Kültür Mahallesi Worldmar karşısı Kültür İş Merkezi zemin katta bulunan mescitte Hatimle Teravih Namazı kılınacak. (Hatimle teravih namazına iştirak etmek isteyen vatandaşların bu mescide gitmeleri tavsiye edilir.)

2- Mübarek ayın ibadet ruhu ile yaşanması için tüm camilerde cemaatin durumuna göre tespit edilecek bir namaz vaktinde mukabele (Karşılıklı Kur'an Okuma) programı uygulanacak.

3- Her camide vaazlar verilecek ve ilmihal dersleri verilecek.

4- Mevcut vaizlerimizin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevlendirdiği 5 geçici vaiz İlimiz Merkez ve İlçelerde görev yapacaklar.

5- Müftülük kendi personelinden toplayacağı yardımlarla 500 aileye gıda yardımında bulunacak.

6- Mahalli Radyo ve TV'lerde uygun saatlerde dini sohbetler düzenlenecek.

8- Mutat aylık toplantıda cami iç ve dış çevre temizliğinin yapılacağı talimatı verildi."


Çağlar, Ramazan ayı öncesi personeli ile bir araya gelerek bu ayın önemi ile ilgili toplantı yaptıklarını belirterek, "İl Müftülüğünde Ramazan ayı öncesi personelle yapılan toplantıda, teravih namazlarının hızlı kıldırılmaması ve tadil-i erkâna riayetle bu namazın kılınmasının önemi üzerinde duruldu ve adet olduğu şekilde hızlı kıldırılmasının ibadetin ruhuna aykırı olduğu hususuna dikkat çekildi. Cemaatin de imamlardan bu namazın hızlı kıldırılmasının istenmemesi gerektiğinin duyurulması talep edildi. Ayrıca, camilerde yatmanın-uyumanın uygun olmadığı vatandaşların caminin adabına riayet etmeleri gerektiği konusunun cami cemaatlerine anlatılması istendi" dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir