• DOLAR 32.515
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2504.544
  • ...
Horhor Camii çalışmaları son aşamaya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Valisi Münir Karaloğlu, tarihi Van Kalesi'nin güneyinde bulunan Horhor Camii'nin restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Böylesi güzel bir caminin ortaya çıkmasını beklemediklerini ifade eden Vali Karaloğlu, daha önceki incelemelerinde burayı Ramazan ayına yetiştirmeyi planladıklarını ifade ettiklerini hatırlatarak, "Camimizin çalışmalarını bugün yine inceledik ve son aşamasına geldi. Belki ilk günlerde olmasa da mutlaka Ramazan içerisinde burada Teravih Namazı kılınacak. Şu anda iyi gidiyor. Yapı ortaya çıktıkça biz de keyif alıyoruz. Bu kadar güzel bir caminin ortaya çıkacağını ben de tahmin etmiyordum. Ama yapı ortaya çıktıkça gerçekten çok nitelikli bir yapı olduğu da ortaya çıktı" dedi.

 

"Eski Van şehrinin ortaya çıkması bizi mutlu ediyor"
Vakıflar Genel Müdürlüğü başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Karaloğlu, "Vakıflar Genel Müdürlüğümüz buradaki camilerin restorasyonlarını yapıyor. Şu anda Ulu, Kızıl Minareli ve Abbas Ağa camilerinin de ihaleleri bugün sonuçlanıyor, inşallah onun da yakında inşaatı başlayacak ve eski Van şehri yavaş yavaş, bir bir eserlerle ortaya çıkacak. Bu da bizi mutlu ediyor. Bölgede yaşayan insanları da mutlu ediyor. Çünkü onların dedelerinin yaşadığı mekanlar burası. Dedelerinin ibadet ettiği mekanlar. Onlar ortaya çıktıkça Van haklıda mutlu olacaktır" ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir