• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Darbe ve Darbe Severler Lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Mısır`ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin askeri darbe ile görevinden alınmasına Türkiye`den tepkiler yükselmeye devam ediyor. Bu bağlamda Türkiyeli sivil toplum kuruluşları da yaşanan darbeye karşı ortak tavır sergileyerek basın açıklamaları ve yürüyüşler düzenliyor. Bu tepkilerden biri de İHH İnsani Yardım Vakfı merkezinde çok sayıda STK`nın katılımıyla gerçekleşti.

Zalimler bu darbeyi alkışladı
Yapılan darbenin dünyanın ayıbı olduğunu ifade eden İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "Dünyanın bütün güç merkezleri bu darbeden sevinç duydu. Amerika ve İsrail bir taraftan sevinç duyarken bir taraftan da endişeli olduklarını iddia ettiler. Açıkça şunu diyoruz darbe karşıtları ardındaki bağı ve iletişimi güçlendirdi. Kim olursa olsun oyunlarına refleks verecek bir hale geldi. Mısır` da bu iş başarıldı. Bunu başka yerde yapılır hevesine kapılanlar sevinmesin. İslam İşbirliği Teşkilatı`na sesleniyoruz. Neden hala toplanmadınız. Sınırlar fiili olarak aşıldı hepimiz bu dönemde gerçek darbecileri görüyoruz. Bizler yani halkın temsilcileri olan STK`lar bu olayı lanetliyor ve yarın Cuma namazından sonra darbeye karşı olanları Fatih Camii`ne bekliyoruz" diye konuştu.

Mısır açık cezaevine çevrildi
Bu tür çirkin oyunların birçok yerde meydana geldiğini söyleyen Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Aynı oyun Cezayir`de yapıldı. Ona destek verenleri hatırlıyoruz. Aynı süreç 28 Şubat sürecinde Türkiye`de yapıldı. 2005`te Filistin`de aynı şeyi gördük. Benzer durum şu an Mısır`da yaşanıyor. Mursi ve İhvan`a karşı dün geceden beri Mısır açık bir hapishaneye döndürülüyor. Anayasa rafa kalkmış ama anayasa üzerine yemin edip ahlaksızlık yapılıyor. Mısırlı Müslümanların yanındayız selamlıyoruz" diyerek Müslümanları yalnız bırakmayacaklarının altını çizdi.

İhvan`ın yanında yer alıyoruz
Mursi`nin yanında olduklarını belirten İnsan ve Medeniyet Hareketi`nden Fesih Kaya; "Batı emperyalizmi insana insan gibi yasama hakkı tanımıyor. Başka yerde insanlık onuruna sahip çıkanları anlamıyorlar. Su dağdan aşınmaz, su yatağını bulmuştur. İhvan`ın yanında yer alıyoruz. Allah en kısa zamanda bu durumun değiştiğini bize gösterecek" dedi.

Direnenleri tebrik ediyoruz
Zalimlerin her devirde var olacaklarını belirten Akabe Vakfı Genel Müdürü Nasuhi Günay, "Zalim idareciler her zaman olacaktır. Darbeciler küfrün yanında yer alıyorlar. Dün Keşmir`dir Çeçenistan`da Arakan`da olanlardır. Şimdi Mısır`da Suriye`de aynı oyunu sergiliyorlar. Siz Hakkın ve halkın yanında mısınız? Biz Allah`ın yanındayız, halkın yanındayız. Mısır hakkını, İhvan`ı, direnenleri alkışlıyoruz ve darbecileri lanetliyoruz" diye konuştu..
(Erkam Yavuz-Enes Durmaz/ İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir