• DOLAR 32.591
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Riskli binanın yanındaki sağlam bina yıkılmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Aynı parsel üzerinde bulunan binalardan birinin riskli olarak belirlenmesi halinde parseldeki tüm yapıların yıkılacağına" dair haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

 

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

 

1- Resmi Gazete'nin 2 Temmuz 2013 tarihli sayısında yayınlanan Kentsel dönüşüm Uygulama Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin ilgili maddesi haberde yanlış yorumlanarak "Aynı parsel üzerinde bulunan binalardan birinin riskli olarak belirlenmesi halinde parseldeki tüm yapıların yıkılacağı" sonucuna varılmıştır.

 

2- Yapılan değişiklikle, aynı parsel üzerinde bulunan binalardan riskli olarak tespiti yapılan binanın tapu kayıtlarına şerh konulmasını ve yıkılmasına imkan sağlamaktadır.

 

3- Yıkılacak binanın yerine yeni bina yapılması, parseldeki tüm maliklerin muvafakatine değil, sadece riskli yapının maliklerinin talep ve muvafakatine bağlı olacaktır.

 

4- Eski uygulamada; aynı parsel üzerindeki binalardan sadece bir tanesinin riskli yapı olarak tespiti edilmesi halinde tapu kayıtlarına şerh konulduğunda tüm binaların riskli yapı gözükmesi gibi bir durum ortaya çıkmaktaydı. Son değişiklikle bu uygulamanın yerine sadece riskli olarak tespit edilen bina üzerine tapuda şerh konulması sağlanacak ve binanın yıkılıp yeniden yapılmasında diğer apartman sakinlerinin muvafakati aranmayacaktır. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir