• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
LYS'de dereceye girenler Gülsar'ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF-3 ve MF-4 puan türlerinde Türkiye ikinciliğini elde eden Ali Osman Sönmez Fen Lisesi öğrencisi Burak Duymaz, Okul Müdürü Özer Aktepe ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ı makamında ziyaret etti.

 

LYS'de önemli başarıya imza atan Burak Duymaz'ı tebrik eden Atilla Gülsar, "Dersin derste öğrenilmesi gerektiğine inanıyorum. Başarılı olmak için planlı ve programlı çalışmak gerekiyor. Öğrencimizin yetiştirilmesinde katkı sağlayan öğretmenlerini ve ailesini kutluyorum" dedi.

 

Sadece bilgi yüklenmiş bireyler yetiştirilmesini doğru bulmadığını belirten Atilla Gülsar, "Artık sınırlar ortadan kalktı. Dünyanın her hangi bir yerinde olan bir olay bütün ülkeleri etkiliyor. Burada eğitimcilere büyük sorumluluk düşüyor. Mutlu bir Dünya için kaliteli insan yetiştirmeliyiz. Öğrencilere bilginin yanı sıra etik, ahlaki ve evrensel değerleri de verebilmeliyiz. Burada gençlerimize de büyük görevler düşüyor. Birlik-beraberliğimiz ve ülkemizin gelişmesi için gençlerimizin, çalışmayı zevkli hale getirmesini ve hayatın her anını dolu dolu geçirmesini arzu ediyorum" dedi.

 

Kendisini kutlayan Atilla Gülsar'a teşekkür eden Burak Duymaz, "Üniversiteyle ilgili kararımı henüz vermedim. Tıp eğitimi almak istiyorum. Bu alanda ülkeme yararlı bir birey olarak hizmet etmeyi arzu ediyorum" dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın bir sorusuna cevaben en çok sevdiği derslerin Fizik ve Matematik olduğunu söyleyen Burak Duymaz, derslerine planlı çalıştığını, iki kez fizik olimpiyatlarına, bir kez de TUBİTAK proje yarışmasına katıldığını belirtti. Elde ettiği başarıyı büyük ölçüde okuluna borçlu olduğunu ifade eden Burak Duymaz, okul müdürümüzden öğretmenlerimize kadar herkes bana ve arkadaşlarıma destek oldular. Hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

 

LYS'de başarılı olan Burak Duymaz'a anılarını yazdığı kitabını veren Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, anılarını yazmasını önerdiği başarılı öğrenciye kalem hediye etti. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir