• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
İşadamları 'Gezicilerden' rahatsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Güneydoğulu İş adamları Platformu Temsilcisi Mahmut Çelik, Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi.

 

Güneydoğulu İş adamları Platformu Temsilcisi Mahmut Çelik, "Anadolu sermayesinin faiz lobisini yenmesi ve sermayenin el değiştirmeye başlaması ile panikleyen yapılar Gezi üzerinden hükümeti köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Eylemler sona ermiş olsa da lobi çalışmaya devam ediyor" dedi.

 

İlk denemenin Reyhanlı saldırısı ile hayata geçirildiğini ifade eden Siirtli işadamı Çelik, "Kürt- Türk çatışması çıkartarak ülkeyi yangın yerine çevirmek isteyen yapılar başarılı olamayınca şimdi Alevi- Sünni gerilimi çıkartmanın peşinde koşuyorlar. 80 ve 90'lı yıllarda sahneye konulan senaryoyu dik ve diri durarak bozmak zorundayız" diye uyardı.

 

Gezi olaylarının Reyhanlı saldırısı ile bağlantılı olduğunu ifade eden Mahmut Çelik, "Kürt-Türk çatışması çıkartarak ülkeyi yangın yerine çevirmek isteyen yapılar başarılı olamayınca şimdi Alevi- Sünni gerilimi çıkartmanın peşinde koşuyorlar. 80 ve 90'lı yıllarda sahneye konulan senaryoyu dik ve diri durarak bozmak zorundayız. Bu senaryolar yüz yıldır Batı üzerinden hazırlanıp, ülkemizde sahneye konuluyor. Ülke düzlüğe çıkmaya başladığında içerideki işbirlikçileri ile çözümsüzlük üretiliyor, medya eliyle tersten propaganda yöntemi kullanılarak alanlar hareketlendiriliyor. Bu hareket yerli değil dış odaklı olduğuna göre ailelerimize düşen en büyük görev gençlerimizi sokaktan uzak tutmaktır. Haksızlığı dile getirmek, tepki göstermek, eylem yapmak haktır ama yakıp dökerek emperyal oyunlara alet olmak kabul edilemez bir davranıştır" diye konuştu. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir