• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yaz Kur`an Kurslarının açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - İl Müftülüğü tarafından Bakılıgöl`de düzenlenen açılış programında, Şanlıurfa Valisi Celalleddin Güvenç, İl Müftüsü İhsan Açık ve cami imamları katıldı. Programda Vali Güvenç ile İl müftüsü Açık birer konuşma yaptı.
 
Şanlıurfa`da yaklaşık 600 bin çocuğumuz eylül ayından haziran ayına kadar öğretmenlerin nezaretinde eğitimlerini tamamladığını dile getiren Vali Güvenç, "Anne ve babalar şuandan itibaren sıra manada, ruhta, kalpte, ahlaktadır. Çocuklara kitabımız Kur`an-ı Kerim`i öğretmeliyiz" ifadelerini kullandı.
 
İl Müftüsü İhsan Açık da yaptığı konuşmada, "2011 yılında Türkiye genelindeki çocukların sadece yüzde 8` i yaz Kur`an kurslarına giderken 2012 yılında yaz Kur`an kursu kampanyalarının genişlemesiyle yüzde 15`i yaz Kur`an kursuna gidebildi. Sayın Diyanet İşleri Başkanının bu yaz yüzde 50`lik bir hedefi var. İnşallah biz bu oranı Şanlıurfa`da başarmayı hedefliyoruz. Çünkü Şanlıurfa geçen yıl Türkiye genelinde yaz Kur`an kurslarında sonuncuydu. Bu yıl ise aileler çocuklarını Kuran öğrenmeleri için hocalara ve imamlara teslim etti" dedi. (Osman Gülebak - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir