• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Başverimli 2 haftadır elektriksiz ve susuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli beldesinde yaklaşık 2 haftadır yaşanan elektrik ve su kesintileri halkı isyan ettirdi.

 

Cumhuriyet Mahallesi'nde toplanan halk karanlık sokaktan Verimli Camisi'ne kadar ellerinde pankartlar ile yürüyüş yaptı.

 

Cami önünde toplanan belde sakinleri, "Yetkililere sesleniyoruz. Suyumuz yok. Banyo yapamıyoruz. Hayvanlarımız susuzluktan ölüyor. Buna bir çare bulun." diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

Belde halkından Yusuf Tatar, "10 gündür suyumuz ve elektriğimiz yok. Hayvanlarımız susuzluktan telef oluyor. Ne belediye, ne DEDAŞ , ne de muhtar bizimle ilgilenmiyor. Telefonlarımıza cevap vermiyorlar. Yetkililer ile görüşemiyoruz. Sorunumuza bir çözüm bulsunlar. Ramazan ayı geliyor. Bu durumumuza bir çare bulsunlar." dedi.

 

Mahallelilerden Halil Eren de, "Kanalizasyonlarımız tıkandı. Yetkililere defalarca söyledik ama gelen yok. Bütün pislik evimize giriyor. Bahçeyi sulayamıyoruz. Bir damla suyumuz yok. Gördüğünüz gibi kanalizasyonumuz patlamış. Yetkililerin bizimle ilgilenmesini istiyoruz." diye konuştu.

 

Ali Tutuş ise, "2 haftadır suyumuz akmıyor. Hayvanlarımız ölüyor. Biz perişan olduk. Buzdolabında bulunan her şeyimiz çürüdü. 3-4 milyarlık peynirimiz bozuldu." ifadelerini kullandı.

 

Namaz saatinde Camiye gittiklerini ancak su akmadığı için abdest alamadıklarını belirten Veysi Düzgün, "Caminin suyu akmıyor. Elektrik olmayınca suyumuzda akmıyor. Namaz kılacağız camide abdest alacak su yok." şeklinde konuştu. (Muhammed Müldür- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir