• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Akçakale'de neler oluyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Akçakale halkı,1992 yılında Türkiye'nin en temiz ilçesi seçilen ilçede son yıllarda alkol, uyuşturucu, fuhuş ve dolandırıcılığın artmasına tepkili.

 

İlçede alkol, uyuşturucu, fuhuş ve kontör dolandırıcılığının önüne geçmesini isteyen Akçakaleliler yaşanan ahlaksızlığın son bulması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

 

Gece yarılarına kadar sokaklarda içki içildiğini, esrar, bali ve tiner gibi uyuşturucu maddelerin kullanıldığını dile getiren ilçe halkından İsa Yılmaz, "Her sokak başında fuhuş yapılmaktadır. İlçede işsizlik had safhada olduğu için, dolandırıcılık da çoğalmıştır. Gençler işsizlik ve başıboşluk yüzünden bu hale gelmiştir. İlçemizin adı kontör dolandırıcılığıyla anılmakta. Bu kişilere baskın yapılıp yakalanıyorlar ama kısa sürede dışarı çıkıyorlar. Yani caydırıcı bir ceza yok. Bunlar kendilerini polis, savcı diye tanıtıp insanları dolandırıyorlar. Ve bu olaylarda emniyetin ciddi bir tedbir almadığını düşünüyorum. Bu yüzden bu işin önlenmesi için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Hz. Ömer efendimizin söylediği gibi, geçmiş topluluklar parasızlıktan değil, ahlaksızlıktan çökmüştür" dedi.

 

1992 yılında Türkiye'nin en temiz ilçesi seçilen Akçakale'nin, son yıllarda yaşanan ahlaki yozlaşmayla yaşanmaz hale getirildiğini ifade eden Mehmet Timur ise, "İlçemizde haddi hududu olmayan ahlaksızlıklar görüyoruz. Ben bu tür ahlaksızlıkların ancak anne babaların çocuklarına vereceği İslami terbiyeyle engelleneceğini düşünüyorum. Camilerde Kur'an dersleri veriliyor. İlçemizde birçok medrese var. Herkes çocuğunu bu tür yerlere gönderse bu tür ahlaksızlıkların önüne geçilir" diyerek yaşanan sorunun çözülmesi için yapılabilecekleri dile getirdi. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir