• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
Obama: Mursi`nin Düşürülmesinden Kaygılıyız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaber Servisi
Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi`nin devrilmesi ardından bir açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama, Mısır ordusunu iktidarı biran önce sivil bir hükümete devretmesi için uyarırken ülkeye yapılan yardımların ise gözden geçirileceğini belirtti.
 
Beyaz Saray tarafından yayınlanan açıklamada Obama, "Mısır Silahlı Kuvvetleri`nin Devlet Başkanı Mursi`nin görevine son vermesinden ve Mısır anayasasını askıya almasından derin endişe duyuyoruz..
 
Kapsamlı ve şeffaf bir yöntem ile demokratik şekilde seçilmiş bir sivil hükümete tüm otoritenin mümkün olan en kısa sürede verilmesi gerekiyor. Ayrıca Mursi ve taraftarlarının keyfi şekilde tutuklanılmasından kaçınılmalı. " dedi.
 
Ülkedeki tüm tarafların bir arada çalışarak şiddetten kaçınmaları çağrısında bulunan Obama, "ABD, belirli kişileri veya siyasi partileri desteklemez ancak demokratik sürece bağlı olduğumuz gibi kanunlara da saygı duyuyoruz." dedi.
 
"Bugünkü gelişmeler göz önüne alındığında ilgili kurumlarımıza ve ajanslarımıza Mısır hükümetine yaptığımız yardımların ABD kanunları çerçevesinde gözden geçirilesi talimatını verdim" diyen Obama, Mısır`daki siyasi sürecin amacının tüm halkın haklarına saygı duyan bir hükümet kurmak olması gerektiğini ifade etti.
 
                                     Wall Street Jurnal
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir