• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
LYS'de Manisa'nın başarı oranı yükseliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy,Manisa'nın geçen yıla göre LYS'deki başarı oranın yükseldiğini söyledi.
Altınsoy yaptığı yazılı açıklamada "İlimiz genelinde 2012 LYS sonuçlarına göre çeşitli puan türlerinde ilk binde olan öğrenci sayımız 38 iken, 2013 LYS sonuçlarına göre ise ilk binde ki öğrenci sayımız 44'e yükselmiştir. Bu 44 öğrencinin 20'si Merkez, 12'si Salihli, 8'i Turgutlu, 2'si Demirci, 2'si Akhisar ilçelerimizdendir. İlk 1000'deki öğrencilerimizden 15 tanesi A. Öğretmen, 13 tanesi Fen, 9 tanesi Anadolu, 7 tanesi Özel Fen ve Anadolu Lisesi türü okullarımızdandır. Ek puan türünde sonuçlar sistem tarafından verilmemektedir. Sonuçlara öğrencilerin kişisel şifreleri ile ulaşıldığından öğrenci ve veliler okullarımız tarafından aranmış ve elde edilen sonuçlara göre; ek puan türünde ilk 10'da Salihli Anadolu Öğretmen Lisesinden Semi Telli MF-1 puan türünden Türkiye 3. sü, Salihli Anadolu Öğretmen Lisesinden Özge Memişler Dil-1 puan türünden Türkiye 7. si olup İlk 100'de çeşitli puan türlerinde 16, İlk 1000 de 113 öğrencimiz dereceye girmiştir." İfadelerini kullandı.

Altınsoy İl-ilçe ortalamalarının, okul ve ders türlerine göre başarı durumları eğitim paydaşları ile değerlendirilerek açıklayacaklarını ifade ederek dereceye giren öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen başta aileleri olmak üzere öğretmen, yönetici ve tüm eğitim çalışanlarını kutladığını ve öğrencilere üniversite yaşamında başarılar dilediğini ifade etti.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir