• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2499.242
  • ...
İstanbul'da taksilere sıkı denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Emniyet, 36 adet 'Kısa Mesafe Şikâyeti' gelmesi üzerine harekete geçen polis, taksicilere yönelik geniş kapsamlı çalışma başlatacak.


Polis, kısa mesafeye yolcu almayan, yolcular ile pazarlık yapmaya kalkışan ve müşterilerin verdikleri paraları değiştirdikten sonra "5 lira verdiniz" diyerek dolandırıcılığa yeltenen ticari taksicileri tek tek tespit edecek.


'Kısa Mesafe Operasyonu' kapsamında görev yapacak sivil polisler, kısa mesafeye gitmek istediklerini söyledikten sonra kendilerini araçtan indirmek isteyen veya pazarlık yapmaya kalkışan ticari taksilerin şoförlerine işlem yapacak ve ticari taksicilere 'Kabahatler Kanunu' kapsamında 75'er lira para cezası kesilecek. Sigara kullanan ve kuralları ihlal eden şoförlere de trafik cezaları kesilecek.


Beyoğlu, Eminönü ve Sultanahmet başta olmak üzere turistlerin yoğunlukla bulunduğu bölgelerde görev alacak İstanbul polisi, ticari taksicilere yönelik uygulamalarda turist kılığına girerek ağırlıklı olarak turistleri dolandıran taksicileri tespit edecek. Ekipler, taksimetrelerine özel aparatlar yerleştirerek kurdukları düzenekler ile hesapların ikiye katlanmasını sağlayan taksicileri de kontroller sonucu tespit ederek gözaltına alacak. (Cihat Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir