• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2512.652
  • ...
Selam-Der 6 aylık faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ- Umut Kervanı Platformu üyesi Muş Selam-Der, 6 aylık sürede 147 aileye ulaşarak 13 bin 823 TL değerinde yardımlarda bulunduğunu açıkladı.
 
Muş`ta her ay düzenli olarak yardım yapan tek sivil toplum kuruluşun dernekleri olduğunu belirten Selam-Der Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Güler, mağdur ailelerin bu kadar çok olduğu bir ilde, daha çok yardım kuruluşunun olması gerektiğini söyledi.
 
Güler, mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında herkesin kendi çapında çalışması gerektiğini de sözlerine ekledi.
 
Tespit edilen muhtaç ve yoksul ailelerin bir kısmına her ay düzenli yardım ulaştırdıklarını ve 2013 yılı içerisinde 500`ün üzerinde bir aile kitlesine ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Güler, "Allah`a hamdolsun ki her yıl bir önceki yıla göre yardım çalışmalarımız artarak devam etmektedir. Tabii ki biz de ancak gücümüz nispetinde yardım yapabiliyoruz. Çok fazla imkânımız olmadığı için yaptığımız yardımlar da kısıtlı oluyor. Mağdur ailelerin biz Sivil Toplum Kuruluşlarından beklentileri çok fazladır. Bu beklentilerin hepsine belki karşılık veremeyiz ama her bir sivil toplum kuruluşu azda olsa sorumluluk bilinciyle hareket edip bu insanların dertleriyle ilgilenirse, o zaman ortaya güzel sonuçların çıkacağına şahit olacağız" dedi.
 
Yapılan yardımların 3 kalemden oluştuğunu belirten Mehmet Güler, "Gıda-Et ve Nakdi olarak 2013 yılının ilk 6 ayında 147 aileye ulaşıp 19 aileye 2 bin 30 TL nakdi, 12 aileye 660 TL değerinde kırmızı et ve 116 aileye 11 bin 133 TL olmak üzere toplamda 147 aileye 13 bin 823 TL değerindeki yardımı muhtaç ailelere ulaştırdık. Ayrıca Avrupa Yetim-Der aracılığıyla bu yıl 60 aileye gıda ulaştırdık. Buna ek olarak da "Kardeş Aile Projesi" kapsamında her ay 6 aileye de yardım ulaştırılıyor. Yine derneğimizin aracılığıyla bir iş adamımız 10 aileye yardımda bulunmuştur" ifadelerine yer verdi.
 
Bir hafta sonra mübarek bir ay olan Ramazan`ı Şerif`i idrak edeceklerini belirten Güler, "Bu ayda hayırsever işadamlarımızla, yoksul ve muhtaç ailelerimize hizmet etmek için çaba gösteren Muş halkıyla beraber çalışmak istiyoruz. İstiyoruz ki bu ailelerimizi hayırsever işadamlarımız yerinde görüp yardımlarını kendi elleriyle versinler. Ve bizlerin de dernek olarak muhtaç ailelere ulaşma noktasında çabalarımıza şahit olsunlar istiyoruz. İnanıyoruz ki bu sorumluluğu paylaştıkça, maneviyatımıza olumlu etkilerini toplum olarak göreceğiz. Buradan bir çağrıda bulunuyoruz ve diyoruz ki, gelin bu hayır köprüsüne el uzatın. Bu çorbada sizin de tuzunuz olsun" diye konuştu.
 
Son olarak yardımları veren hayırsever işadamlarına ve yardımların ulaştırılmasında emek gösteren yardım komisyonu üyelerine teşekkür eden Güler, "İnşallah Ramazan ayında en az 150 ile 200 aileye ulaşıp yardımlarımızı aralıksız devam ettireceğiz" şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir