• DOLAR 32.507
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2490.058
  • ...
SON DAKİKA
 Hüseyin Çelik: Namuslarına sahip çıkmalılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Mısır`daki krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, bu ülkede halkın iradesiyle seçilmiş iktidara karşı önce muhtıra verildiğini şimdi de fiili olarak darbenin gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu darbenin dış desteği de var. Bazı batı ülkeleri, Müslüman Kardeşler hareketinin iktidara gelmesini hazmedemediler, hazmetmek istemediler. Önce meydanları hareketlendirdiler, sonra muhtıra verdiler, şimdi de darbeyi yaptılar" diye konuştu.

Mısır`daki tablonun 1960 ve 1980 darbelerinde Türkiye`de yaşananlara benzediğini dile getiren Çelik, "Bu, geri kalmışlık göstergesidir, bu tablonun Mısır`da yaşanması bizi üzüyor. İran, Mısır dost ve kardeş ülkedir. İslam ülkeleri içerisinde önemli bir yere sahiptir" ifadesini kullandı.

`ASKER EKONOMİYİ DÜZELTEMEZ`

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin "Bileğinin hakkıyla" seçimleri kazandığını aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Muhammed Mursi, ordunun tavrına direnir mi, direnirse iç çatışmalar çıkar mı? Bunu şimdilik bilemiyoruz ama ordunun 2 gün önce verdiği muhtıra karşısında Mursi`nin boyun eğmeyen tavrını takdir etmek gerekiyor. Mursi`nin tanklara, toplara direnecek hali var mı? Bunu bilemiyoruz. Mursi taraftarları, ordu ve Mursi karşıtlarıyla çatışırsa kan dökülür. Bunu tasvip etmeyiz. Ancak Mursi ve Mursi yanlıları, `bu darbeyi içine sindirsin` demiyoruz. Mursi`yi iktidara getiren geniş kitlelerin kendi oyuna, kendi namusuna sahip çıkması gerekiyor."

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir