• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2498.603
  • ...
Saadet Partililer darbeyi protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konsolosluk önünde saat 22.30 sıralarında toplanan Saadet Partisi (SP) ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi yaklaşık 300 kişilik grup, Mısır`daki darbeye tepki gösterdi. Eylem nedeniyle konsolosluk çevresinde polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Ellerinde pankart ve parti bayrakları ile Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye destek sloganları atan grup üyeleri, "Mursi`nin yanındayız", "Müslüman uyuma, Mısır`a sahip çık" ve "Diren Mursi, ümmet seninle" sloganları attı.

Burada bir açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, "Mısır`da bugün ortaya çıkan darbe girişimini protesto etmek için buradayız. Yeryüzünde 2. Dünya Savaşı`nın galipleri tarafından kurulan güçler dengesini ve denklemini esas alan düzen, kan ve gözyaşı ile devam ediyor. Ölümden ve savaştan daha kötü olan fitne yeryüzünde toplumları ifsada sürükleme gayretini ısrarla ayakta tutmaya çalışıyor" dedi.

Zulüm ile abad olunamayacağını belirten Esmerer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mısır Ordusu yaptığı `son saatler` başlıklı açıklamada `Mısır halkını teröristlerden ve radikallerden korumak için kendi kanımızı dökmeye hazırız` ifadesini kullanmıştı. Kimdir bunlar? Seçilmiş Mısır hükümeti mi? Radikal diye tanımladığınız halkın desteği ile Cumhurbaşkanı seçilmiş olan sayın Muhammed Mursi mi terörist? Müslüman Mısır`ın Müslüman alimleri ve önderleri bu haksızlığa sessiz kalmayın. Toplumsal sükunete katkı yapın. Mısır halkını ve ordusunu sonu gelmez sokaklara değil, evlerin sükunet ve huzuruna davet etmenizi bekliyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir