• DOLAR 32.536
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2493.286
  • ...
SON DAKİKA
Başörtülüleri Derse Almayan Hocalara İnceleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüksek Öğretim Kurumu`nun (YÖK) beş üniversitede başörtülü öğrencileri derse almadıkları için 30 öğretim üyesi hakkında inceleme başlattı.


Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ege Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Trakya Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi`nin bazı bölümlerinde başörtülü öğrenciler, öğretim görevlileri hakkında derse alınmadıkları gerekçesiyle Rektörlüklere şikayette bulundu. Bunun üzerine rektörlükler aralarında doçent ve profesörlerin de bulunduğu 30`a yakın öğretim görevlileri hakkında YÖK`e bildirimde bulundu.


YÖK, bu üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerinden 9`u hakkında çalışmayı tamamladı ve soruşturma başlatılması için rektörlüklere talimat verdi. Geri kalan 21 öğretim üyesi hakkında YÖK Hukuk Müşavirliği`nin incelemesi henüz sonuçlanmadı. YÖK daha önce "Öğrencinin disiplin yönetmeliğine aykırı durumu nedeniyle sınıftan çıkarılamayacağı, çıkaran öğretim görevlisi hakkında soruşturma açılacağı" duyurusunda bulunmuştu. Genelgeye uymayan öğretim görevlileri "eğitim ve öğretimi engellemek suçu"ndan soruşturularak haklarında ceza yaptırımı uygulanacak. Bu ceza yaptırımları şu şekilde uygulanacak; ilk olarak öğretim görevlisi uyarılacak, eğer devam ederse "kınama" cezası verilecek daha sonra "maaş kesimi" yapılacak ve en son "meslekten ihraç" cezası verilmesi öngörülüyor.

Star

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir