• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BEÜ beşinci mezuniyet törenini gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesi(BEÜ) tarihi El Aman Hanında mezuniyet töreninin beşincisini gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen mezuniyet törenine Bitlis valisi Veysel Yurdakul, BEÜ Rektörü Prof. Dr Mahmut Doğru, birçok kurum amirleri, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

 

Katılımcılara kısa bir konuşma yapan il valisi Veysel Yurdakul'un ardından kürsüye çıkan Üniversite Rektörü Prof. Dr Mahmut Doğru, ilk kez 2009 yılında Bitlis Eren Üniversitesinde mezun verdiklerini belirterek, " 2007 yılında kurulan üniversitemiz ilk mezunlarını 2009 yılında 700 öğrenciyle verdi. Bu yıl mezun sayımız 2000'e yaklaşmıştır. Bir taraftan fiziki mekânlarımız hızla artarken, diğer taraftan öğrenci sayımızda sürekli artmaktadır. Üniversite olmanın sorumluluğu ile bilimi referans alarak, hiç yorulmadan çalışmayı ve üretmeyi görev edindik.

 

İnsan sevgisiyle dolu, ahlaklı, ilkeli, dürüst, çevresine duyarlı ve sorumluluk sahibi bireylerden oluşan bir üniversite olmak için çaba harcadık, harcamaya da devam edeceğiz. Sadece iyi meslek elemanları yetiştirmeyi değil, bencil olmamayı, insan sevgisini, yardım severliği de öğreten bir üniversite olduk. Öğrencilerimize sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini, yaşadığımız çevreye ve doğaya karşı duyarlı olunmasını öğütledik. Mezunlarımızın, bu değere sahip olmaları en büyük övüncümüzdür" şeklinde konuştu.

 

Mezun olacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Doğru, son olarak şu sözleri kaydetti: "Hayatınızın belki de en önemli en güzel günlerinden birini yaşıyorsunuz. Bugünden itibaren hayata atılacaksınız. Erdemli bir insan olarak yaşamak için ilkeleriniz, inançlarınız olsun, bir gün mutlaka ulaşmak için hayalleriniz olsun, rotalarınızı çizmek için hedefleriniz olsun, barış dolu bir dünya için koşulsuz karşılıksız insanları sevin, sorun çıkaranlardan değil, çözüm üretenlerden olun, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarabilmek için çaba sarf edin. Unutmayın ki güçlü duyguları olmayanlar idealist insan olamazlar. Bu vesileyle şunu da ifade etmek isterim ki her yönüyle büyüyen ve gelişen üniversitemizin nitelikli, yetenekli araştırmacılara ihtiyacı var. Kapımız her zaman sizlere açık olacaktır." (Şükrü Tontaş -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir