• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
Türkiyeli `Müslüman`lar `Kardeşler`ini yalnız bırakmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Mısır`da Cumhurbaşkanı Mursi`nin istifa etmesine yönelik yapılan gösterilere karşı başta İhvan Hareketi olmak üzere farklı İslami Hareket ve camialar da karşı gösteriler yaparak Mursi`yi sahiplenme adına 3-4 milyon katılımlı gösteriler düzenliyor. Mısır`da bu kaos ortamı sürerken çevre ülkelerde de Mursi`ye destek gösterileri düzenleniyor. Bu gösterilerden biri de İstanbul Fatih`te yapıldı.

Özgür Der tarafından Fatih Saraçhane parkında Muhammed Mursi`ye destek için yapılan basın açıklamasına Müslümanlardan büyük destek geldi. "Seyyid Kutup El Benna, Selam Olsun İhvan`a", "Mısır halkı durduracak tankı", "Vandallığa baskıya darbelere karşı çık","Mısır halkı yalnız değildir", Tevhid adalet özgürlük," gibi sloganların atıldığı basın açıklamasında sık sık tekbirler getirildi.

Müslümanların asırlar sonra ilk defa Tunus, Mısır ve Suriye olaylarında birlik olduklarını dile getiren gazeteci yazar Hamza Türkmen, "Müslümanlar Türkiye`de de Mısır`da da yerel ve küresel vesayetten aynı zamanda egemen, batıcı, Avrupacı elitlerden, işbirlikçi sermayeden de işbirlikçi bürokrasi tahakkümünden de kurtulma eğilimi içindeler. Bunun için Müslümanlar meydanlardalar. Bunun için mücadelelerini yürütüyorlar. Özgürleşme ve öz benliğimize dönme, Kur`an`a dönme eğilimi son olarak Türkiye`de de Mısır`da da, ulusalcılar, sosyalistler, neoliberaller, darbeciler, Mısır`da Hıristiyanlar veya Türkiye`de aykırı cinselciler yani tüm batıcı elitlerin ve kadroları tarafından engellenmeye üzeri örtülmeye çalışılıyor" diye ifade etti.

İslam düşmanlarına karşı Tevhid cephesinde buluşalım
"Gezi Parkında yakıp yıkan, ayyaşlığı, batılı hayat tarzını ön plana çıkarmak isteyenler neyi istiyorlarsa 30 Haziran günü Mısır Kahire`de Mısır tarihinde ilk defa seçilmiş olan Muhammed Mursi`ye karşı ayaklananlar da aynı şeyi istiyor" diyen Türkmen, " Bunların amacı çevrenin ve halkın kazanımları, Müslümanların kazanımlarını engellemektir. Müslümanların iç yöntem, metot tartışmaları olabilir, bunları bir tarafa bırakalım ama özellikle İslam düşmanı ve işbirlikçi cepheye karşı hepimiz suskunluğu bir tarafa bırakmalı, Tevhid, adalet cephesinde buluşmalı ve saflarımızı dualarımızı birleştirmeliyiz" dedi.

Müslümanlar Mursi`nin yanında
Basın açıklamasında bir konuşma yapan Yeni Akit yazarı Ahmet Varol, medyanın iki yüzlü ve taratma haberlerine dikkat çekerek şöyle konuştu. "Türkiye`de Gezi Parkı olaylarında batı medyası ve bir kısım medyanın yüzünü bugün Mısır`da da görüyoruz. Özelikle batı medyası yalan haberleri ustaca servis etme yeteneğini Mısır`da yine ön plana çıkardı.
Sanki Mısır`da ayaklananların hepsi, Muhammed Mursi`ye karşıdır gibi bir izlenim veriyorlar dünya kamuoyuna ama bunların hepsinin birer yalandan ibaret olduğunu görüyoruz. Bugün bu yanlışların düzeltilmesi adına dürüst medyaya çok ihtiyaç var. Mısırda halk Muhammed Mursi`yi seçtiği gibi koruyacaklarını gösteriyorlar. Halk, İslami Hareket`e verdiği desteğin hala arkasındadır. Bunu bugün milyonlarca Mısırlı meydanlara inerek seçtiklerini ve sevdiklerini, koruyacaklarını haykırıyorlar. Bugün Mısır`da erken seçim olsa bile Muhammed Mursi yine seçilecektir, fakat bunların derdi Mursi değil bu teröristlerin derdi İslam ile buna Gezi Parkı kardeşliği de diyebiliriz."

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Mısır`da yaşanan olayların sadece Mısır`a özgü olaylar olmadığını ifade etti. Kaya, "Küresel anlamda İslami harekete karşı geniş bin cephe açan çevrenin olduğunu görüyoruz. Bu cephenin nerdeyse her yerde ortak hareket etmeye başladığı dikkat çekicidir. Mübarek döneminde diktatörlüğe karşı olduklarını söylüyorlardı. Bugün açık bir şekilde hukuku ayaklar altına alıyorlar. Seçilmiş bir yönetime karşı hiçbir hukuki gerekçe ortaya sürmeksizin sadece sokakta topladıkları imzaları ileri sürerek bu yönetimin gayrimeşru olduğunu iddia ediyorlar. 28 Şubat sürecinde bu ülkede yaşananlar neyse bugün Mısır`da yaşatılmaya çalışılan da üç aşağı beş yukarı aynıdır. Mısır halkı sadece Tahrir Meydanı`nda toplanan birkaç yüz bin kişiden ibaret midir? Mısır halkı Mübarek`in devrilmesinden bu yana 4 kere sandık başına gitti ve 4 kere de İslamcıların istediği yönde oy kullandı" diyerek Müslümanların Mursi`nin yanında olduğunu söyledi.
(Erkam Yavuz-Enes Durmaz/ İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir