• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
İnzar Dergisi Temmuz sayısı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar`ın Temmuz 2013 sayısı çıktı. 106. sayısıyla okurlarıyla buluşacak olan derginin bu ay ki dosya konusu; medreseler.

Medreselerin çıkış noktası, medresenin felsefesi/dünyaya bakış açısı ile okulun felsefesi/dünyaya bakış açısını, kuruluşlarından günümüze kadar geçirmiş oldukları tarihi süreci, müfredatlarındaki gelişmeleri, gelişmelerine katkı sunan büyük insanları ve ülkemiz ile dünyadaki önemli medreseleri, kuruluşları, gelişmeleri konularını derginin dosya konularından.

Temmuz sayısından kısa kısa
Mehmet Beşir Varol, medreselerin menşeini, misyon ve dinamiklerini, yeniden ihyası için yapılması gerekenleri ve bu konuda dikkat etmemiz gereken hususları dile getiriyor.

Abdulkadir Turan ise medresenin felsefesini ve vahiy kaynaklı oluşunu, ilmi vahye dayandırdığını; okulun ise Yunan menşeli oluşunu ve ilmi vahiyden koparma hedefinde olduğunu delilleri ile okurlarına sunuyor.

Mehmet Şenlik, Ramazan`ı daha mükemmel bir şekilde ihya etmemiz için bize yardımcı olacak bir yazı kaleme almış… Aynı şekilde Mehmet Göktaş da bir yıllık meşgalelerin ister istemez insanı yıprattığını, kirlettiğini, paslandırdığını dolayısıyla Ramazan gibi bir rahmet pınarına Allah-u Teâlâ kavuşturmuşken en güzel şekilde temizlenmeye, arınmaya azami gayretin sarf edilmesi gerektiğini yazmış.

Editörden "Başyazı" vurgusu
Derginin editör yazısında Başyazı için; "… Özellikle siz değerli okuyucu ve kardeşlerimizden istirham ediyoruz. Birkaç kere okuyun ve şu anda İslam âlemini sarmış olan büyük fitne hakkındaki düşünce ve görüşlerinizi ve bu konuda yaptıklarınızı gözden geçirin. Bu fitneye bilmeyerek de olsa odun taşıyanlardan olmamak için, yapılan haksızlıklara ortak olmamak ve Allah`ın yardımını kesecek davranışlardan kendimizi korumak için nasihatlerini birebir yerine getirelim. O düşünceleri kendi düşüncelerimiz doğrultusunda eğip bükmeye çalışmayalım. Kendi düşüncelerimizde ona uygun olmayanları o düşüncelere göre değiştirelim. Zira bu düşünceler dar, nefsin ve duyguların etkisinde kalan, menfaat hesapları güden düşünceler değildir. Tam aksine ortak akıl ve imandan sudur edip İslam ümmetinin külli maslahatlarını gözeten ve bu endişeyi taşıyan düşüncelerdir" sözlerine yer verilerek, okurların dikkati bu yöne çevrilmiş. (Hamdullah Sevim - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir