• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
Tutuklanan Müslüman Sayısı Her Geçen Gün Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Müessese araştırmacılarından Ahmed El-Beytavi, Tulkerem Kampı`ndan 27 yaşındaki Halid Cemal Haryuş`un 2004 yılında aldığı yaraların etkisiyle 11 Haziran`da hayatını kaybettiğini ve Gazze Şeridi`ndeki Cibaliya Kampı`ndan 27 yaşındaki Muhammed El-Ezrak`ın da 24 Haziran`da 2010 yılında aldığı yaralar nedeniyle şehit olduğunu söyledi.
 
Haziran ayında Batı Yaka`nın çeşitli vilayetlerinde ve Gazze Şeridi`nin sınır bölgelerinde gözaltı operasyonlarının da sürdüğünü bildiren El-Beytavi, Et-Tedamun Müessesesi`nin yaklaşık 230 gözaltı olayını tespit edebildiğini ve bunlardan 40`ının yaşları 8 ile 18 arasında değişen çocuklar olduğunu, 10`unun da üniversite öğrencisi olduğunu belirtti.
 
En çok gözaltı olayının El-Halil`de yaşandığına dikkat çeken El-Beytavi, Haziran ayında El-Halil vilayetinde 70 kişinin, Nablus`ta 45 kişinin, Cenin`de 35 kişinin ve Gazze Şeridi`nde de 9 kişinin işgal güçlerince gözaltına alındığını ifade etti. El-Beytavi, geçen ay işgal güçlerince gözaltına alınan Filistinliler arasında hastaların da bulunduğunu bildirdi. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir